Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

Εκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας κάλεσε χτες ο πρόεδρος Αλβαρο Ουρίμπε μετά από επίθεση που σημειώθηκε σε αστυνομικό τμήμα στην κοινότητα Μοντελίμπανο της βόρειας επαρχίας της Κόρδοβα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 29 άνθρωποι, 17 αστυνομικοί, 11 αντάρτες και ένας πολίτης.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κολομβίας Κάρλος Ολγκίν υποστήριξε ότι την επίθεση έκαναν περίπου 100 μέλη των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), του αντάρτικου κομμουνιστικού κινήματος, που μάχεται πάνω από 40 χρόνια τα αντιδραστικά καθεστώτα της χώρας.

Πρόκειται για την ισχυρότερη επίθεση από την επανεκλογή του Αλβαρο Ουρίμπε στην προεδρία τον περασμένο Μάη και μετά την απόφασή του να διακόψει τις διαπραγματεύσεις με την οργάνωση για την ανθρωπιστική ανταλλαγή φυλακισμένων ανταρτών με κρατούμενους πολιτικούς και στρατιωτικούς από το αντάρτικο. Στις αρχές του Οκτώβρη είχε ανοίξει ένα «παράθυρο» διαπραγματεύσεων αλλά ο Ουρίμπε έσπευσε γρήγορα να το κλείσει αξιοποιώντας μια προφανώς προβοκατόρικη επίθεση που απέδωσε στους αντάρτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ