Σάββατο 4 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αριστείο στο σχολείο του αγώνα!

Η ομιλία εκ μέρους του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας

Αποστομωτική απάντηση σε όσα καταλογίζουν στους μαθητές, προσπαθώντας να χτυπήσουν τον αγώνα τους έδωσε εκ μέρους του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας, η Σταυρούλα Ρήγα, μιλώντας στη συγκέντρωση των μαθητών στην Ομόνοια και αργότερα στα Προπύλαια:

«

Παιδιά, τους έχουμε τρομάξει. Είναι ολοφάνερο πως έχουν πανικοβληθεί.

Στριμώξαμε την κυβέρνηση, το υπουργείο αλλά και τους μεγαλοκαναλάρχες. Αφού μας είπαν θύματα και υποκινούμενους, αφού μας κατηγόρησαν ότι ο αγώνας μας δεν είναι παρά μια παρτίδα τάβλι στις καταλήψεις, αφού μας απείλησαν ότι θα χάσουμε τη χρονιά μας, τώρα από το φόβο και τον πανικό τους, το παρατραβάνε: Φορτώνουν στις πλάτες μας αίσχη, όργια, βία, εγκλήματα, καταστροφές.

Σας επιστρέφουμε και τα αίσχη και τη βία. Τα ρίχνουμε στις δικές σας πλάτες.

Αίσχος είναι τα γκρεμισμένα σχολεία μας με τα ταβάνια που στάζουν. Εικόνα που προκαλεί οργή - όπως λέτε στα αποκλειστικά σας ρεπορτάζ - είναι η εικόνα των γονιών μας που τρέχουν μέσα στο άγχος στη δουλιά από το πρωί μέχρι το βράδυ για να πληρώσουν τα φροντιστήριά μας. Εικόνα φρίκης θα έχει το σχολείο - σούπερ μάρκετ που πάτε να μας φτιάξετε. Τη βία εμείς τη βλέπουμε σε όσους βίαια μας κλέβουν τον ελεύθερο χρόνο μας. Εγκληματίες δεν είμαστε εμείς, αλλά όσοι δεν έκαναν ό,τι έπρεπε να κάνουν για να μην πεθαίνουν μαθητές μέσα στα σχολεία, όπως πέρσι ο συμμαθητής μας στου Ζωγράφου. Ντροπή δεν είναι οι καταλήψεις μας, αλλά τα Fame Story σας και τα κουτσομπολίστικα μεσημεριανά σας!

Τι θέλετε να μας πείτε; Οτι ξαφνικά μουρλάθηκαν οι μαθητές και άρχισαν να βιάζουν ο ένας τον άλλον και να διασκεδάζουν φτιάχνοντας μολότοφ;

Ξέρουμε ποιοι τα λένε αυτά και γιατί...

Τα λένε αυτοί που έχουν φουσκωμένες τσέπες, οι μεγαλοκαναλάρχες, οι μεγαλοβιομήχανοι, που είναι χωμένοι στις κομπίνες και στα κυκλώματα. Αυτοί, που είναι και σύμμαχοι της κυβέρνησης, που πάντα τη βοηθάνε για να πετύχει αυτό που θέλει...

Γιατί τα κάνουν όλα αυτά; Τι τους φοβίζει;

Τους φοβίζει ότι εμείς τώρα μαθαίνουμε άλλα πράγματα στο σχολείο του αγώνα, που δεν έχουν καμιά σχέση με τα δικά τους, τα ξεπερασμένα και τα σάπια. Οτι εμείς μέσα στις καταλήψεις κάνουμε φίλους, χαιρόμαστε την παρέα, ενώ αυτοί θα ήθελαν να κοιτάμε ο ένας τον άλλο με μισό μάτι, να είμαστε «καρφιά», να μη δίνουμε τα SOS στο διπλανό μας. Οτι εμείς μάθαμε να συζητάμε στις γενικές μας συνελεύσεις, να αποφασίζουμε δημοκρατικά, ενώ αυτοί θα ήθελαν να συνηθίζουμε ν' αποφασίζουν άλλοι για μας χωρίς εμάς.

Τους φοβίζει ότι είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε νικητές σ' αυτόν τον αγώνα: Τους φοβίζει ότι είμαστε ήδη νικητές. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές, καθυστερήσαμε τη συζήτηση για την κατάργηση του άρθρου 16. Εδώ και τρεις βδομάδες δεν τόλμησαν να βάλουν μπροστά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου!

Μας φοβούνται! Κι όσο είμαστε όλα τα σχολεία ενωμένα με το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, μας φοβούνται πιο πολύ!

Δε μας σταματάνε! Συνεχίζουμε με όλους τους τρόπους! Τους προειδοποιούμε! Δεν πρόκειται να καθίσουμε φρόνιμοι! Θα βγούμε στους δρόμους! Θα μιλήσουμε με τους γονείς, με τους εργαζόμενους, θα χτυπήσουμε πόρτες στις γειτονιές για να ενημερώσουμε για τα αιτήματά μας.

Οι δρόμοι σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας έχουν πλημμυρίσει! Και θα πλημμυρίζουν για πολύ καιρό ακόμη! Σ' αυτό το σχολείο, του αγώνα, έχουμε πάρει όλοι αριστείο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ