Σάββατο 5 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ
Εξόρμηση ενημέρωσης ενάντια στο ΝΑΤΟ

Με τον απλό πολίτη στις γειτονιές, στις πλατείες, στις λαϊκές αγορές και τα μαγαζιά όλου του Πειραιά θα μιλήσουν, στα πλαίσια της Εβδομάδας Δράσης 1 - 8 Ιούλη 97 των Ευρωπαϊκών Κινημάτων Ειρήνης ενάντια στο ΝΑΤΟ, οι Επιτροπές Ειρήνης της Παμπειραϊκής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη στην καμπάνια ενημέρωσης των κατοίκων, που πραγματοποιούν στους Δήμους Πειραιά, Δραπετσώνας, Περάματος, Κερατσινιού, Κοκκινιάς και Κορυδαλλού.

Οι επιτροπές θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό για το ρόλο του ΝΑΤΟ σήμερα, για τις αποφάσεις που πρόκειται να παρθούν στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης, τις συνέπειες αυτών των αποφάσεων για το μέλλον της ειρήνης στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια, το Αιγαίο και όλο τον κόσμο.

Παγγοκκινιώτικη εξόρμηση ενημέρωσης

Στα πλαίσια αυτής της εκστρατείας ενημέρωσης, για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Μαδρίτη, που αφορά τη νέα δομή ασφάλειας στην Ευρώπη και την προς Ανατολάς διεύρυνση του ΝΑΤΟ, η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς έχει προγραμματίσει εξόρμηση ενημέρωσης του κοκκινιώτικου λαού, την Τρίτη 8 Ιουλίου,στις 7.00 μ.μ. με σημείο αφετηρίας την πλ. Αγ. Νικολάου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

"Σκοπός του ΝΑΤΟ με τη διεύρυνσή του προς Ανατολάς, είναι η εδραίωση της Νέας Ιμπεριαλιστικής Τάξης Πραγμάτων σ' αυτές τις χώρες και η υποταγή τους, που έχει ως αποτέλεσμα την καταλήστευσή τους, τη λεηλασία και την καταστροφή της παραγωγικής βάσης που δημιούργησαν δεκαετίες οι λαοί τους. Ταυτόχρονα, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την ασφάλεια και την ειρήνη στην Ευρώπη, καθώς το ΝΑΤΟ σκοπεύει να τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφος αυτών των χωρών, κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών.

Ενας νέος κύκλος ψυχρού πολέμου θα αναπτυχθεί με τη Ρωσία, η οποία βλέπει την προέκταση του ΝΑΤΟ σαν απειλή για την ίδια. Ηδη η Ρωσία έχει δηλώσει ότι θα κάνει χρήση πυρηνικών όπλων, ακόμα κι αν δεχτεί επίθεση με συμβατικά όπλα.

Μπροστά στη νέα απειλή που διαγράφεται στην Ευρώπη από τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ το φιλειρηνικό κίνημα στη χώρα μας, αλλά και πανευρωπαϊκά πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση. Να απαιτήσει πιο μαχητικά την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ, την απομάκρυνση των ξένων βάσεων και των πυρηνικών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ