Σάββατο 5 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τροπολογία - εμπαιγμός
  • Καταψήφισε χτες το ΚΚΕ τροπολογία περικοπής των οικογενειακών επιδομάτων
  • Παραποιήθηκε σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου

Την κατηγορηματική τους αντίθεση στην περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, μέσω του διαμοιρασμού τους στους δύο συζύγους, εξέφρασαν χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της συζήτησης της σχετικής τροπολογίας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το επάγγελμα των λογιστών - φοροτεχνικών. Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη τροπολογία κατατέθηκε προκειμένου να εναρμονιστεί η κυβέρνηση με σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου, που είναι αντίθετη με την απαγόρευση της χορήγησης οικογενειακού επιδόματος και στους δύο εργαζόμενους συζύγους. Αναφερόμενος στο θέμα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής σημείωσε πως "έρχεται αυτή η τροπολογία σήμερα για να ξαναδώσει το επίδομα αυτό που χάθηκε και να επιτρέψει να το παίρνει και ο έτερος σύζυγος από το δημόσιο τομέα. Και ρωτάμε: Εχετε την εντύπωση ότι αυτήν την ακρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόσατε, την εξαλείφετε; Εχετε την εντύπωση ότι με αυτήν ακριβώς την τροπολογία, που δε δίνετε τη δυνατότητα να παίρνουν και οι δύο σύζυγοι και τα δύο επιδόματα (σ.σ. οικογενειακό και επίδομα παιδιού), όπως τα έπαιρναν από την αρχή, εξαλείφετε την αντιλαϊκή σας και αντεργατική πολιτική; Εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει οι εργαζόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα να παίρνουν και οι δύο σύζυγοι και το οικογενειακό επίδομα και το επίδομα παιδιών". Ο Ν. Γκατζής υποστήριξε ότι η κυβέρνηση οφείλει να πραγματοποιήσει ολοκληρωμένα τη σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά ότι "το οικογενειακό επίδομα είναι μέρος του μισθού", ενώ "εντάσσεται μέσα στη λογική της κοινωνικής παροχής, της προνοιακής παροχής", σημειώνοντας ότι οι θέσεις της κυβέρνησης "είναι μια λογιστική προσέγγιση. Η κυβέρνηση επικαλείται δυσκολίες οικονομικού χαρακτήρα και θέλει να το κόψει. Αντί να κόψει από άλλους που έχουν, κόβει από αυτούς που δεν έχουν. Από την άποψη αυτή πρέπει να πάρει τέλος αυτή η ιστορία γιατί έχει και μία κωμική πλευρά: Υστερα από την απόφαση του Αρείου Πάγου προσπαθεί να μπαλώσει τα πράγματα και τα κάνει ακόμα χειρότερα από μία άποψη, γιατί εμπαίζει ολόκληρο κόσμο".

ΑΦΜ... για όλους

Στη χτεσινή συνεδρίαση του Α Θερινού Τμήματος της Βουλής, συζητήθηκε επίσης και η τροπολογία σύμφωνα με την οποία θεσπίζεται ο υποχρεωτικός Αριθμός Φορολογικού Μητρώου σε όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν φορολογικό ενδιαφέρον ή προβαίνουν σε οικονομικές πράξεις. Εκ μέρους του ΚΚΕ επισημάνθηκε ότι σε εξαιρετικά ασθενή κοινωνικά στρώματα (ηλικιωμένους συνταξιούχους κλπ.) θα επιβληθεί το κόστος της υποβολής φορολογικής δήλωσης. Παράλληλα εκ μέρους της ΝΔ και του ΣΥΝ ζητήθηκε να μη συζητηθεί το θέμα σε Θερινό Τμήμα, αλλά στην Ολομέλεια της Βουλής, γιατί άπτεται συνταγματικών δικαιωμάτων, και δε συμμετείχαν στη συζήτηση. Η τροπολογία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η κυβέρνηση αρνείται το οικογενειακό επίδομα(2003-01-29 00:00:00.0)
Από 1η Ιουλίου το οικογενειακό επίδομα(2001-11-17 00:00:00.0)
Να δοθεί τώρα το οικογενειακό επίδομα(2001-03-15 00:00:00.0)
Και στους δυο συζύγους(2000-06-10 00:00:00.0)
Οικογενειακό επίδομα και στους δύο(1998-02-05 00:00:00.0)
Αμφισβητούν την απόφαση του Αρείου Πάγου(1997-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ