Σάββατο 5 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Πιστοποιητικό "γκαζ-φρι" σε επικίνδυνο πλοίο!

Πιστοποιητικό "γκαζ-φρι" (ελέγχου αερίων) είχε εκδώσει ο χημικός Ναυτιλίας κ. Στεμπίλης για το δεξαμενόπλοιο "Σπίριτ Ε",που επισκευάζεται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων, καθώς την επόμενη μέρα από την έκδοσή του, από δεύτερο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από άλλο γραφείο, διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι χώροι του πλοίου είναι μη ασφαλείς για χρήση φλόγας!

Ο συγκεκριμένος χημικός εργάζεται για λογαριασμό του Ε. Παπαδόπουλου (ιδιοκτήτης γραφείου που διενεργεί ελέγχους), με τον οποίο έχουν δημιουργηθεί προβλήματα και στο παρελθόν, όπως σημείωσαν συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά.Το Συνδικάτο με επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας, τη Διεύθυνση Συνθηκών Εργασίας και την 9μελή επιτροπή,καταγγέλλει το γεγονός και ζητά να διεξαχθεί έλεγχος για το πιστοποιητικό απαλλαγής επικίνδυνων αερίων που έχει εκδώσει ο κ. Στεμπίλης για το δεξαμενόπλοιο "Σπίριτ",με ημερομηνία 24/6/1997.

"Ζητάμε - τονίζεται στην επιστολή - να λάβετε μέτρα και να μας ενημερώσετε γραπτά για τις προβλεπόμενες ενέργειές σας. Την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 4 της κοινής διυπουργικής απόφασης του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Οικονομικών για αφαίρεση της άδειας, όταν διαπιστώνονται παραπτώματα. Είναι αδιανόητο, με εντελώς τυχοδιωκτικό τρόπο "ορισμένοι" να μετατρέπουν καθημερινά τους ανθρώπους σε υποψήφια πρόβατα για σφαγή"!

Προανάκριση διενεργεί το Λιμενικό Τμήμα Περάματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ