Σάββατο 5 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Οχι" στις επιλογές του "διαλόγου"

Σε αγωνιστική αντίδραση στις σκληρές επιλογές του "κοινωνικού διαλόγου", καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων

Την "ισοπεδωτική επιθετικότητα της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση ολοκληρωτικής ουσιαστικά αφαίρεσης καθοριστικών ανθρώπινων δικαιωμάτων και κατακτήσεων, μέσα από πολυετείς αγώνες αίματος και θυσιών", διαπιστώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας,της οποίας η ολομέλεια συνεδρίασε και συζήτησε για τον "κοινωνικό διάλογο" και εκτίμησε την πορεία των αγωνιστικών εκδηλώσεων του κλάδου.

"Η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων - τονίζεται στην ανακοίνωση της ΣΕΑ - με τη διεύρυνση της μερικής απασχόλησης και του ωρομισθίου, η ελαστικοποίηση(απελευθέρωση) της αγοράς εργασίας με όλες τις οικονομικές δυσμενείς επιπτώσεις στα ασφαλιστικά μας ταμεία,σε συνδυασμό με τη λεγόμενη "αναμόρφωση" του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, οδηγούν στην ολοκλήρωση της κατεδάφισης του κράτους πρόνοιας, στη συρρίκνωση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, διευρύνοντας τον κοινωνικό αποκλεισμό σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους και εργαζόμενους, μέσα από την αναδιανομή της φτώχειας ανάμεσά μας".

Σχετικά με τη φιλολογία του "δεξιού" και "αριστερού" Μάαστριχτ,η ΣΕΑ σημειώνει ότι "η προοπτική της κοινωνίας του 1/3 είναι ήδη προγραμματισμένη και αποφασισμένη".

Για τον "κοινωνικό διάλογο" εκτιμά ότι "είναι άλλοθι, από το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός είπε χαρακτηριστικά: Την τελική ευθύνη έχει η κυβέρνηση που σημαίνει, ό,τι και να λέτε και να προτείνετε εμείς θα αποφασίσουμε τελικά". Η ΣΕΑ επικρίνει την πρόταση της κυβέρνησης για διεξαγωγή του "διαλόγου" ανάμεσα σε τεχνοκράτες και υπενθυμίζει την εμπειρία των συνταξιούχων σχετικά με τους εμπειρογνώμονες, όταν "το πόρισμα της Επιτροπής Φακιολά" ακολούθησαν οι τρεις αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ. Τέλος, τονίζει ότι "σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περάσουν αυτές οι σκληρές επιλογές από τον κοινωνικό διάλογο. Οι ευθύνες όλων μας είναι μεγάλες. Να τις αναλογιστούμε και να αντιπαλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με κοινούς αγώνες με όλους τους καταπιεζόμενους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ