Σάββατο 5 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζεται η απεργία στην ΕΛΛΕΝΙΤ

Η "Εργατική Ενότητα" εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους και καταδικάζει την προσπάθεια ανατροπής των εργασιακών σχέσεων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Συνεχίζεται η απεργία διαρκείας στην ΕΛΛΕΝΙΤ,ενώ με άλλοθι τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, κάποιοι έχουν βάλει στόχο να περάσουν τα αντεργατικά τους μέτρα ανατροπής των εργασιακών σχέσεων. Ετσι, ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΘ, Η. Κοντόπουλος,που παραμένει μέλος της ΕΕ του ΕΚΘ, έριξε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την εταιρία την πρόταση να δεχτεί το Σωματείο την τετραήμερη βδομάδα εργασίας με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών!

Η "ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ" άσκησε στη συνεδρίαση της διοίκησης του ΕΚΘ έντονη κριτική στον Η. Κοντόπουλο για τη στάση του αυτή, ενώ σχετικά με την απεργία στην ΕΛΛΕΝΙΤ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων τονίζονται και τα παρακάτω:

""Δώστε τα όλα, ώσπου να βάλουμε οριστικά το λουκέτο στην επιχείρηση"! Αυτό είναι το θέατρο που παίζουν στις πλάτες των εργαζομένων της ΕΛΛΕΝΙΤ τα τελευταία χρόνια κυβέρνηση, εργοδοσία και γνωστοί εργατοπατέρες - εργολάβοι της πολιτικής του συμβιβασμού και της υποταγής του συνδικαλιστικού κινήματος. Ενα θέατρο που το τέλος του έργου είναι προδιαγεγραμμένο".

"Η λύση υπάρχει και θα τη δώσουν οι εργαζόμενοι με τον ανυποχώρητο αγώνα για το μέλλον τους - συνεχίζει η ανακοίνωση - ανοίγοντας τον αγώνα τους σε όλες τις πτυχές για την προοπτική της επιχείρησης, για αλλαγή της παραγωγικής της βάσης, στα πλαίσια μιας καθετοποιημένης βιομηχανίας χημικών προϊόντων. Ανοίγοντας, επίσης, μέτωπο στους πραγματικούς υπόλογους της σημερινής κατάστασης που είναι το κράτος και η εργοδοσία. Στον αγώνα αυτό θα βρουν στήριγμα πρώτα και κύρια στο ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ