Σάββατο 5 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στη "λεωφόρο" του Χόλιγουντ

Τους μηχανισμούς και τον κόσμο του Χόλιγουντ απεικονίζει η βραβευμένη με τρία Οσκαρ ασπρόμαυρη ταινία (γυρίστηκε το 1940) του Μπίλι Γουάιλντερ "Η Λεωφόρος της Δύσης",που είναι και η καλύτερη ταινία του σημερινού προγράμματος. Η ταινία αναφέρεται στην ιστορία μιας γερασμένης και ξεπεσμένης σταρ του βωβού κινηματογράφου, της Νόρμα Ντέσμοντ, που ζει στο δικό της φανταστικό κόσμο. Κοντά της βρίσκεται ένας άνδρας που έχει τα μισά της χρόνια και στον οποίο αναθέτει να της γράψει σενάριο για να κάνει "θριαμβευτική" επανεμφάνιση στον κόσμο του θεάματος. Γρήγορα, όμως, τα πράγματα θα έχουν μια τραγική κατάληξη. "Η Λεωφόρος της Δύσης" είναι μια από τις σημαντικότερες ταινίες, που έχουν ως θέμα το Χόλιγουντ και μια από τις καλύτερες ταινίες του Γουάιλντερ. Πρωταγωνιστούν οι Γουίλιαμ Χόλντεν, Γκλόρια Σουάνσον, Εριχ Φον Στροχάιμ, Μπάστερ Κίτον και Χέντα Χόπερ (ΣΤΑΡ 01.15).

Μεταφορά στην οθόνη του έργου του Σόμερσετ Μομ, είναι η ασπρόμαυρη ταινία του Λιούις Μαϊλστόουν "Βροχή",γυρισμένη το 1932. Αποκλεισμένοι σ' ένα νησί θα βρεθούν οι επιβάτες ενός πλοίου. Εκεί ένας ιεραπόστολος θα ερωτευτεί μια πόρνη. Πρωταγωνιστεί η Τζόαν Κρόφορντ και ο Γουόλτερ Χιούστον (SEVEN X 19.30).

Σε μυθιστόρημα του Τζον Γκάλσγουορθ βασίζεται η ταινία "Καλοκαιρινός έρωτας",που σκηνοθέτησε ο Πιρς Χάγκαρντ. Η ιστορία ενός μεγάλου άτυχου έρωτα στην Αγγλία στις αρχές του αιώνα μας. Είναι ο έρωτας μιας επαρχιωτοπούλας και ενός δικηγόρου, ο οποίος φιλοξενείται στο αγρόκτημά της. Παίζουν οι Αϊμοτζεν Σταμπς, Τζέιμς Γουίμπι, Κεν Κόλεϊ και Σουζάνα Γιορκ (ΕΤ-2 22.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ