Σάββατο 5 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ 72 - 62
Αποστολή εξετελέσθη

Η Εθνική στην 4άδα. Εδειξε την κλάση της όταν βρέθηκε να χάνει με 10 πόντους

Τίποτα δεν τη σταματά. Ο λόγος για την Εθνική αγαπημένη όλων των Ελλήνων που χτες πέτυχε την 7η συνεχόμενη νίκη της επί της Πολωνίας με 72 - 62, βάζοντας πλέον πλώρη ακόμη και για το χρυσό μετάλλιο του 30ού Ευρωμπάσκετ. Τα παιδιά του Παναγιώτη Γιαννάκη νίκησαν πολύ δυσκολότερα από όσο δείχνει το τελικό σκορ. Οι Πολωνοί αποδείχτηκαν ανώτεροι του αναμενομένου και αν ήταν περισσότερο ώριμοι, ίσως θα μιλούσαμε για μια μίνι - εθνική "τραγωδία". Η Ελλάδα είχε ένα καλό ξεκίνημα όπου προηγήθηκε με 3 - 0. Γρήγορα όμως οι αντίπαλοί μας με έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ και υπομονή στην επίθεση κατάφεραν να πάρουν ακόμη και διαφορά 7 πόντων (21 - 28) στο 15'. Το μόνο που κατάφεραν οι διεθνείς μας, κυρίως λόγω Ρεντζιά και Κορωνιού, ήταν να μειώσουν στον πόντο στην εκπνοή του πρώτου μέρους (38 - 39).

Το πρόβλημα στην Ελλάδα συνεχίστηκε και διογκώθηκε μέχρι το 27' όταν οι Πολωνοί πήραν διαφορά 10 πόντων (45 - 55). Αυτό ήταν. Κάτι το πείσμα της, αλλά και η κλάση της ομάδας, κάτι η απειρία των αντιπάλων, αλλά κυρίως ο επιθετικός οίστρος του Δημήτρη Παπανικολάου και του Αγγελου Κορωνιού, έφεραν τα πάνω κάτω. Με ένα εκπληκτικό σερί 12 - 0 το 48 - 56 έγινε 60 - 56. Η αρχή του τέλους για τους Πολωνούς είχε πλέον ξεκινήσει και στα τελευταία πέντε λεπτά αποδέχτηκαν το... μοιραίο με κατεβασμένα χέρια.

Από την ελληνική ομάδα ο Δημήτρης Παπανικολάου με την είσοδό του στο δεύτερο μέρος έδωσε ψυχή και δύναμη κάτω από τα καλάθια, αφού μάζεψε 8 ριμπάουντ! Μεγάλη η προσφορά και του Αγγελου Κορωνιού που βοήθησε τόσο στο σκοράρισμα όσο και στην οργάνωση του παιχνιδιού. Θετική ήταν και η παρουσία του Ευθύμη Ρεντζιά στους... αιθέρες. Τι και αν υστέρησαν οι Φ. Χριστοδούλου, Γ. Σιγάλας; Το αποτέλεσμα μετράει. Ετσι η βασική αποστολή της νεανικής Εθνικής ομάδας εξετελέσθη. Η είσοδος δηλαδή στην 4άδα του θεσμού. Απ' εδώ και πέρα ό,τι ήθελε προκύψει... Από την απρόσμενα καλή Πολωνία οι Τόμτσικ και Ζελίνσκι ήταν οι κορυφαίοι. Το συγκρότημα του Ε. Κιζέφσκι έδειξε πως το μέλλον είναι δικό του, αφού ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών είναι 24 χρόνια.

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία των Γιούγκερμπραντ και Ράντιτς.

ΕΛΛΑΔΑ: Παπανικολάου 13 (1τρ. ), Σιγάλας 5, Κορωνιός 18 (3τρ. ), Αλβέρτης 6 (2τρ. ), Οικονόμου 11, Ρεντζιάς 16, Χριστοδούλου 3 (1τρ. ), Γιαννούλης, Παταβούκας.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Κόσκιουκ 4, Πλούτα 5 (1τρ. ), Τόματσικ 16 (2τρ. ), Ζελίνσκι 10 (1τρ. ), Βόιτσεκ 8 (1τρ. ), Γιανκόφκσι 6, Ζιμπλίνσκι 8, Μπάτσικ 5, Ντρίγια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ