Κυριακή 6 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
"ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"
Συντεταγμένη απάντηση στον τηλε-φασισμό

Σταθερά στην απεργία της ΕΙΝΑΠ οι νοσοκομειακοί γιατροί

Συντεταγμένα οι γιατροί του "Ευαγγελισμού" ξεκίνησαν χτες την κινητοποίησή τους με την οποία απαντούν στον τηλε - φασισμό του "Σκάι" ότι οι γιατροί κάνουν εμπόριο οργάνων - και μάλιστα καρκινοπαθών.

Χτες το νοσοκομείο είχε γενική εφημερία και μέχρι τις 12 το μεσημέρι είχαν εισαχθεί 50 υπερεπείγοντα περιστατικά, δηλαδή το ένα έβδομο των εισαγωγών σε μια μέρα ανάλογης εφημερίας. Η απόφαση των γιατρών είναι να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις μέχρι και τις 9 Ιούλη 1997. Εκείνη τη μέρα το προσωπικό του "Ευαγγελισμού" θα κάνει τρίωρη στάση εργασίας για συμπαράσταση στους γιατρούς.

Στο μεταξύ κλιμακώνονται κατά νοσοκομείο οι κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών στα πλαίσια της απεργίας της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Ηδη οι γιατροί του νοσοκομείου Νίκαιας με την κινητοποίησή τους απέσπασαν τη δέσμευση του υπουργείου Υγείας ότι θα αλλάξει η εφημερία του νοσοκομείου - τώρα είναι μέρα παρά μέρα - από 1.8.1997. Ετσι από χτες οι γιατροί του νοσοκομείου συνεχίζουν στο πλαίσιο της ΕΙΝΑΠ. Χτες το νοσοκομείο είχε γενική εφημερία και άρχισε να δέχεται όλα τα έκτακτα περιστατικά και όχι μόνο τα υπερεπείγοντα.

Την απόφαση για την εξυπηρέτηση των υπερεπειγόντων περιστατικών θα αντιμετωπίσει αύριο στη γενική εφημερία το νοσοκομείο "Σωτηρία" ενώ η Απεργιακή Επιτροπή θα περιφρουρήσει την απεργία της ΕΙΝΑΠ.

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι γιατροί του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ με την αναβολή όλων των προγραμματισμένων τακτικών εισαγωγών και προγραμματισμένων ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία σε όλες τις μέρες της απεργίας της ΕΙΝΑΠ. Ειδικά για αύριο η κλιμάκωση της κινητοποίησης στο ΝΙΜΤΣ γίνεται και ως συμπαράσταση στους γιατρούς του "Ευαγγελισμού".

Την αντιμετώπιση μόνο των επειγόντων περιστατικών στη γενική εφημερία της Τετάρτης του "Σισμανόγλειου" αποφάσισαν οι γιατροί του νοσοκομείου στη γενική τους συνέλευση δηλώνοντας ταυτόχρονα τη στήριξη της απεργίας της ΕΙΝΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ