Τετάρτη 9 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Ενίσχυση" του κύρους του ΕΣΡ

Συνάντηση του προέδρου της Βουλής με το νέο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Θα "υποστηρίξει" ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης την πρόταση του προέδρου και των μελών του ΕΣΡ για αύξηση του προϋπολογισμού, όπως τόνισε στη χτεσινή συνάντηση που είχε με το προεδρείο του ΕΣΡ. Την αύξηση του προϋπολογισμού, που σήμερα ανέρχεται σε 120 εκατ., ζήτησαν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν τα καθήκοντά τους ο νέος πρόεδρος Γεώργιος Κασιμάτης και τα μέλη του ΕΣΡ.

Στη χτεσινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, ο Γεώργιος Κασιμάτης, μεταφέροντας και τις απόψεις των μελών του ΕΣΡ, στάθηκε στις ανάγκες που έχει το ΕΣΡ, προκειμένου να επιτελέσει το έργο του. Μεταξύ αυτών - όπως αναφέρεται και στη χτεσινή ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και ΜΜΕ της Βουλής - είναι η υλοποίηση του Μητρώου Διαφάνειας, η ύπαρξη τεχνικού προσωπικού που θα ελέγχει τις συχνότητες και η απόκτηση ιδίων μέσων για παρακολούθηση των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων. Ο Γ. Κασιμάτης ζήτησε επίσης από τον Απ. Κακλαμάνη την υποστήριξή του στην προώθηση διατάξεων που θα επιτρέπουν στο ΕΣΡ, εκτός από την επιβολή προστίμων, τη δυνατότητα επιβολής και άλλης μορφής κυρώσεων στους παραβάτες. Να δοθεί δηλαδή η δυνατότητα στο ΕΣΡ να μπορεί να διακόπτει ένα πρόγραμμα,πράγμα που δεν προβλέπεται σήμερα από το νόμο, παρά το ότι ο νόμος τού δίνει τη δυνατότητα να διακόψει τη λειτουργία ενός σταθμού.

Ο πρόεδρος της Βουλής έθεσε θέμα και για τον τηλεοπτικό προεκλογικό χρόνο των κομμάτων, αναφέροντας ότι θα πρέπει να εκπονηθεί μελέτη, "ώστε ν' αποτιμάται και να κοστολογείται για κόμματα και υποψηφίους", προκειμένου ν' αντιμετωπιστούν "οι ύποπτες διασυνδέσεις επιχειρηματιών ιδιοκτητών ΜΜΕ και και των πολιτικών εκείνων που παραβιάζουν τους κανόνες του εντίμου πολιτικού παιχνιδιού". Συγχρόνως κάλεσε το ΕΣΡ, να σταθεί εμπόδιο στους επιχειρηματίες, που "εισέβαλαν στο χώρο των ΜΜΕ, μόνο για πλουτισμό και υποβοήθηση των άλλων δραστηριοτήτων τους".Ο Απ. Κακλαμάνης στάθηκε επίσης στο μεγάλο θέμα των μετρήσεων, υπογραμμίζοντας ότι το ΕΣΡ θα πρέπει ως κρατικός φορέας να θέσει κανόνες που θα διασφαλίζουν τις μετρήσεις τηλεθέασης και ακρόασης των σταθμών".Πρότεινε, μάλιστα, να υπαχθεί στο ΕΣΡ το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων.

Για την αναβάθμιση της ποιότητας της ενημέρωσης, ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι ο καλύτερος τρόπος θα ήταν "να "ανοίξει" η ΕΣΗΕΑ και στους δημοσιογράφους των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων", γεγονός που θα επιτρέψει στο δημοσιογραφικό σώμα να "αυτοπροστατευτεί από πρόσωπα τα οποία εισβάλλουν στο χώρο της δημοσιογραφίας και δρουν έξω από κάθε έννοια δεοντολογίας και ατομικού ήθους".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στόχος η υποταγή του στις κυβερνητικές επιταγές (1999-12-17 00:00:00.0)
Κατασκευασμένη "ευαισθησία" (1998-05-07 00:00:00.0)
"Συνωστισμός" ραδιοφωνικών αιτήσεων στο ΕΣΡ (1997-09-05 00:00:00.0)
Να στελεχωθούν με δημοσιογράφους (1997-07-08 00:00:00.0)
Εμμένει στη σύνθεσή του η κυβέρνηση (1997-05-16 00:00:00.0)
Αρση της πλήρους απασχόλησης στην ΕΡΤ (1996-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ