Σάββατο 12 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε θέση "μάχης" οι οικοδόμοι

Κάτω τα χέρια από το χειμερινό επίδομα, προειδοποιεί η Ομοσπονδία

Σε "θέση μάχης" για την ανατροπή των αντεργατικών σχεδίων της κυβέρνησης, καλεί όλους τους οικοδόμους η Ομοσπονδία Οικοδόμων,η οποία σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου για "επανεξέταση" του χειμερινού επιδόματος ανεργίας των απασχολούμενων στις κατασκευές, στον τουρισμό και τις αγροτικές εργασίες. "Δηλώνουμε στην κυβέρνηση - σημειώνεται στην ανακοίνωση - ότι το σχοινί έχει δύο άκρες και αρκετά το παρατράβηξε. Την προειδοποιούμε ότι αν προχωρήσει στην κατάργηση του χειμερινού επιδόματος, θα έχει και την ευθύνη για ό,τι ακολουθήσει μέσα από τις κινητοποιήσεις του κλάδου".

Καταγγέλλεται ακόμα η κυβέρνηση ως "αδίστακτη και επικίνδυνη μπροστά στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων αυτών που τη στηρίζουν στην κυβερνητική εξουσία και δουλικά υπηρετεί", ενώ σχετικά με το χειμερινό επίδομα ανεργίας επισημαίνεται: "Είναι μια από τις σημαντικότερες κατακτήσεις του κλάδου και τη νομοθέτησή του επιβάλλαμε κάτω από πολύχρονους και επίμονους αγώνες. Τώρα βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης, με επιδίωξη την κατάργησή του και το πέρασμα των χρημάτων, που προορίζονται από τον ΟΑΕΔ για να καλύψουν σε ένα βαθμό τις απώλειες των μεροκάματων λόγω καιρικών συνθηκών, στις τσέπες των βιομηχάνων, επιδοτώντας εκ νέου αυτούς που κάνουν απολύσεις, για να δημιουργήσουν επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για να ασχοληθούν οι άνεργοι..!".

Η Ομοσπονδία προειδοποιεί ακόμα ότι φραγμό στις αντεργατικές επιδιώξεις της κυβέρνησης έβαλαν στο παρελθόν οι αγώνες του κλάδου, που στο εξής θα πάρουν νέα πιο έντονα χαρακτηριστικά, αν η κυβέρνηση "δεν τα μαζέψει και προχωρήσει στην υλοποίηση των αντεργατικών της στόχων". Τέλος, η Ομοσπονδία καλεί το σύνολο του κλάδου σε προετοιμασία για την προάσπιση των κατακτήσεών του, καθώς και όλους τους υπόλοιπους κλάδους σε συντονισμό της δράσης τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ