Σάββατο 12 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΗΤΗ
"Θερίζει" η ανεργία στις κατασκευές

Περιοδεία και διαπιστώσεις του γγ της Ομοσπονδίας, Γ. Πάσουλα

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (του ανταποκριτή μας).-

Σε απελπιστική κατάσταση έχουν περιέλθει οι οικοδόμοι της Κρήτης, εξαιτίας της ανεργίας που πλήττει τον κλάδο στο νησί και που, σύμφωνα με εκτιμήσεις, έχει λάβει διαστάσεις μεγαλύτερες ακόμα και από την Αθήνα! Τη θλιβερή αυτή διαπίστωση έκανε κατά τη διάρκεια περιοδείας του σε πολλές οικοδομές της Κρήτης, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Γιάννης Πάσουλας,που κατήγγειλε την κυβέρνηση για την πλήρη αδιαφορία στα προβλήματα των οικοδόμων. "Ομως ακόμα κι αν αποδεχτεί τις θέσεις μας", τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο "Ρ", "μπορεί στην οικοδομή να έχει αποτέλεσμα, αλλά αφού ο κόσμος που μένει άνεργος αυξάνεται διαρκώς, το πρόβλημα στους οικοδόμους θα οξυνθεί ξανά, λόγω της συνεχούς προσφυγής των ανέργων στις οικοδομές".

Σε μια χώρα που ο βιομηχανικός ιστός διαλύεται - όπως δήλωσε ο συνδικαλιστής - "το πρόβλημα της ανεργίας δεν μπορεί να χτυπηθεί στη ρίζα του. Το ίδιο ισχύει, επισήμανε ο Γ. Πάσουλας, και στο θέμα της αγροτιάς. Τι λένε; Οτι τα αγροτικά νοικοκυριά θα μειωθούν μέχρι το 2000 στο 50%. Τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Θα πάνε στις οικοδομές".

Ο συνδικαλιστής μίλησε επίσης για το λεγόμενο "κοινωνικό διάλογο", τονίζοντας ότι ένας "κοινωνικός διάλογος" που γίνεται ουσιαστικά μεταξύ κυβέρνησης και βιομηχάνων είναι επικίνδυνος για τα συμφέροντα του λαού. "Αυτό το παιχνίδι, κατέληξε, ουσιαστικά κατευθύνεται από τις Βρυξέλλες και κάθε άλλο παρά τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων έρχεται να εξυπηρετήσει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ