Σάββατο 12 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Εναντι πινακίου φακής"...

Ερωτηματικά, σχετικά με τη σκοπιμότητα της πώλησης των αποθηκών της "Πειραϊκής - Πατραϊκής" στη Βαρυμπόμπη στον επιχειρηματία Π. Ζερίτη και την κινητικότητα που παρατηρείται γύρω απ' αυτή τον τελευταίο καιρό, εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο της "Π - Π" Αθήνας.

Τα ερωτηματικά έχουν να κάνουν με την τιμή πώλησης που καθορίζεται στο 1,8 δισ. δραχμές συνολικά για ακίνητα και δασική έκταση, όταν "η Βαρυμπόμπη είναι υποθηκευμένη στην Εθνική Τράπεζα έναντι του ποσού των 4,2 δισ. δραχμών σε τιμές του 1991". Ακόμα, καταγγέλλεται ότι "κατά παράβαση των όρων της διακήρυξης του διαγωνισμού δεν υποβλήθηκε επιχειρηματικό και επενδυτικό σχέδιο από τον Π. Ζερίτη, που θα διασφαλίζει την παραγωγική λειτουργία". Αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήταν συνειδητή ενέργεια του επιχειρηματία, που σκοπεύει στη "χρησιμοποίηση του ακινήτου για ξένα συμφέροντα".

Σημειώνεται επίσης ότι ο επιχειρηματίας δε δεσμεύεται ούτε για μια θέση εργασίας, ενώ οι 40 εργαζόμενοι των αποθηκών κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να απολυθούν,ενώ ενισχύονται οι εκτιμήσεις ότι η Βαρυμπόμπη θα λειτουργήσει σαν καζίνο ή ξενοδοχειακή επιχείρηση.

- "Να σταματήσει άμεσα κάθε ενέργεια που έχει σκοτεινά σημεία και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα της πώλησης των αποθηκών στη Βαρυμπόμπη", καλεί το υπουργείο Ανάπτυξης το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και καταγγέλλει ότι το ακριβότερο περιουσιακό στοιχείο της εταιρίας "ξεπουλιέται έναντι πινακίου φακής" και ότι "υποκύπτουν στις αξιώσεις του κ. Ζερίτη να μην απορροφήσει έμπειρο διοικητικό και τεχνικό προσωπικό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ