Κυριακή 13 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΔΙΕΘΝΗ
"ΜΠΡΙΤΙΣ ΑΙΡΓΟΥΕΙΣ"
Αδιέξοδο στις συνομιλίες

ΛΟΝΔΙΝΟ. -

Σε αδιέξοδο κατέληξαν προχτές οι συνομιλίες μεταξύ της διοίκησης των Βρετανικών Αερογραμμών "Μπρίτις Αιργουέις" και εκπροσώπων των πληρωμάτων εδάφους, ενέργεια που θα έχει σαν αποτέλεσμα την πιθανή έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων, την επόμενη εβδομάδα, των περίπου 9.000 εργαζόμενων σε αυτόν τον τομέα. Ετσι, μαζί με τα πληρώματα καμπίνας που έχουν αρχίσει την απεργία τους πριν λίγες μέρες, είναι πολύ πιθανόν να ενωθούν μαζί τους και τα πληρώματα εδάφους.

Τα πληρώματα εδάφους εναντιώνονται στα σχέδια της βρετανικής επιχείρησης να πωλήσει τον τομέα της τροφοδοσίας της (κέτερινγκ) επειδή, όπως υποστηρίζει, δεν μπορεί να συναγωνιστεί τις τιμές. Το σωματείο των εργαζομένων τονίζει πως αν προχωρήσει ένα τέτοιο μέτρο, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι καμιά θέση εργασίας στην "Μπρίτις Αιργουέις" δε θα είναι πλέον ασφαλής.

Η 72ωρη απεργία των αεροσυνοδών έληξε χτες Σάββατο, χωρίς όμως, απ' ό,τι φαίνεται, να βρεθεί κάποια συμβιβαστική λύση μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο επικεφαλής του σωματείου των μεταφορών, Μπιλ Μόρις, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "BBC Radio 4" τόνισε πως η διοίκηση της "Μπρίτις Αιργουέις" χρησιμοποιεί "τακτικές της γκεστάπο" ενάντια στους απεργούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ