Τετάρτη 16 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
Ο Μιλόσεβιτς νέος Πρόεδρος

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. -

Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς εκλέχτηκε χτες νέος Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, από τα δύο Σώματα του γιουγκοσλαβικού Κοινοβουλίου.

Η εθνοσυνέλευση συνεδρίασε προχτές και ενέκρινε τον Μιλόσεβιτς ως το μοναδικό υποψήφιο για την Προεδρία. Καθώς υπήρξε η απαραίτητη απαρτία, η Εθνοσυνέλευση επέσπευσε τις διαδικασίες και συνεδρίασε εκ νέου χτες όπου εξέλεξε το Σέρβο ηγέτη στην Προεδρία της χώρας. Η προγραμματισμένη ψηφοφορία ήταν για τις 23 του Ιούλη. Στη μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη ο Μιλόσεβιτς έλαβε 29 ψήφους στην Ανω βουλή (Συμβούλιο των Δημοκρατών) και 88 ψήφους στην Κάτω Βουλή (Συμβούλιο των Πολιτών).

Με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας ο Μιλόσεβιτς θα ορκιστεί σε επίσημη τελετή, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να παραιτηθεί από το αξίωμα του Προέδρου της Σερβίας, θέση που κατέχει από το 1987. Αυτό θα σημαίνει ότι σε διάστημα 60 ημερών από σήμερα θα πρέπει να διεξαχθούν πρόωρες προεδρικές εκλογές για την εκλογή του αντικαταστάτη του στην Προεδρία της Σερβίας. Μέχρι την εκλογή νέου Προέδρου της Σερβίας θα εκτελεί χρέη Προέδρου ο πρόεδρος της Βουλής της Σερβίας, Ντράγκαν Τόμιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ