Τρίτη 22 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ "ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΚΟΝΣΟΥΜ"
Να αποδοθούν ευθύνες για το σκάνδαλο της Χαλκίδας

Βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν σχετική Ερώτηση στη Βουλή

Ερώτηση για το σκάνδαλο του συνεταιρισμού "Καταναλωτής Κονσούμ" κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Αχ. Κανταρτζής, απευθυνόμενοι στους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εργασίας, Γ. Παπαντωνίου,Ε. Γιαννόπουλο και Μ. Παπαϊωάννου αντίστοιχα. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

"Το σκάνδαλο του καταναλωτικού συνεταιρισμού "Καταναλωτής Κονσούμ" που ξέσπασε εδώ και καιρό στη Χαλκίδα, έχει ευρύτερες επιπτώσεις σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο. Μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε ως πιστωτικός οργανισμός κατά παράνομο τρόπο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος. Κατά ανεξήγητο τρόπο περιήλθε σε οικονομικό αδιέξοδο, με αποτέλεσμα 700 καταθέτες να κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματά τους, που ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 1,3 δισ. δρχ. Το ίδιο συμβαίνει και με τους 120 εργαζόμενους που διεκδικούν δεδουλευμένα ύψους 70 εκατ. δραχμών και καταθέσεις περίπου 200 εκατ. δρχ. Επίσης, καταθέσεις έχουν αρκετά σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας. Στο μεταξύ, όπως δείχνουν οι εξελίξεις, η επιχείρηση, που λειτουργεί σήμερα 9 καταστήματα, οδηγείται στο κλείσιμο ή το ξεπούλημα σε ιδιώτες. Λύση που να ικανοποιεί εργαζόμενους και καταθέτες δε φαίνεται να βρίσκεται.

Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί τι μέτρα θα πάρουν και τι ενέργειες θα κάνουν ούτως ώστε: Παράλληλα με την εισαγγελική έρευνα να λειτουργήσουν και τα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας; Να επιστραφούν τα χρήματα στους καταθέτες και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα ή οφειλόμενα (καταθέσεις εν αγνοία τους) στους εργαζόμενους της επιχείρησης; Να επιστραφούν τα χρήματα στα σωματεία και στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας; Να αποδοθούν ευθύνες σε όσους ενέχονται σ' αυτό το σκάνδαλο; Εχει ερευνηθεί αν υπάρχει παρόμοιο ζήτημα και σε επιχειρήσεις του "Καταναλωτή" σε άλλες πόλεις και νομούς, και αν ναι, τι προκύπτει;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ