Τρίτη 22 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Εμποροι και καταναλωτές να ανατρέψουν τα ολιγοπώλια

Η αντιδικία μεταξύ ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ και βιομηχάνων τροφίμων, όπως αναδείχτηκε το τελευταίο διάστημα, αποδεικνύει την επιτακτική ανάγκη να ληφθούν μέτρα ενάντια στις αθέμιτες πρακτικές, στην παραπλάνηση των καταναλωτών, στον αφελληνισμό της αγοράς, στη δημιουργία ολιγοπωλιακών καταστάσεων στην αγορά, στην αιχμαλωσία των εργαζομένων μέσω του ωρομισθίου και της μερικής απασχόλησης. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου "Ο Ερμής", υπογραμμίζοντας ότι η απάντηση σε όλα αυτά μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από την αναβάθμιση του συνδικαλιστικού κινήματος των εμπόρων.

H διοίκηση του "Ερμή" επισημαίνει, επίσης, ότι από τη μεριά της κυβέρνησης είναι βέβαιο πως το μόνο που μπορεί να προσδοκά κανείς είναι δημόσια μεν κάποια φαρισαϊκή δήλωση και αφανώς συστάσεις στα δικά της παιδιά να "χαμηλώσουν τους τόνους" για να ξεχαστεί το θέμα. Οσο για την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) καταγγέλλει ο Σύλλογος, έχοντας γνώση της ανακοίνωσής της, που μόνο αυτή ισχυρίζεται ότι όλα σχεδόν είναι εντάξει, ισορροπημένα, με αμοιβαία κατανόηση και συνιστά στην κυβέρνηση να μην ασχοληθεί με το θέμα, δεν μπορούν οι έμποροι να ελπίζουν σε τίποτα με τη σημερινή διοίκηση και τη νοοτροπία που τη διακατέχει. Γι' αυτό, οι έμποροι έχουν καθήκον, τονίζει, να εργαστούν για την ανατροπή της.

Τέλος, το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου υπογραμμίζει ότι μόνο μέσα από την καθολική αντίδραση του εμπορικού κόσμου, των μικρών οικογενειακών ελληνικών επιχειρήσεων και των καταναλωτών θα ανατραπεί αυτή η κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ