Σάββατο 26 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΕΣΑΚ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΙΚΑ
"Αποτελεί πρόκληση"

Κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να λύσει το σχέδιο νόμου για τη "διασφάλιση" των εσόδων του ΙΚΑ, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον υπουργό Εργασίας, αλλά, αντίθετα, "είναι μια ακόμη πρόκληση για την εργατική τάξη και το συνδικαλιστικό κίνημα και θα επιδεινώσει παραπέρα την ήδη τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΙΚΑ", επισημαίνει, με ανακοίνωσή της, η ΕΣΑΚ.

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΣΑΚ τονίζει ότι η κυβέρνηση: Δεν καταργεί τους τελευταίους αντιασφαλιστικούς νόμους. Ουσιαστικά, χαρίζει τα δισεκατομμύρια που χρωστούν στο ΙΚΑ οι εργοδότες και ιδιαίτερα το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά και τα χρέη του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα. Μέσα από το λεγόμενο "κοινωνικό διάλογο", κάνει προσπάθεια για τη θεσμοθέτηση και επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας. Με την επιβολή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, καταργεί ουσιαστικά τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις των εργοδοτών. Με τη μη ασφαλιστική κάλυψη των αλλοδαπών εργαζομένων και των εργαζομένων με τη μορφή του φασόν, αφήνει ανασφάλιστους χιλιάδες εργαζόμενους.

Τέλος, η ΕΣΑΚ καλεί τα συνδικάτα να αντιδράσουν, έτσι ώστε να μην έρθει στη Βουλή αυτό το νομοσχέδιο και καταγγέλλει την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, γιατί, "με τη συμμετοχή της στον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη και τη συνολική τακτική που ακολουθεί απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, φέρει ακέραια την ευθύνη και είναι συνυπεύθυνη για την υλοποίηση της πολιτική αυτής, αφού ουσιαστικά αποτελεί τον "Δούρειο Ιππο" της κυβέρνησης και της ΕΕ, μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ