Κυριακή 27 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οφείλει εξηγήσεις

Μετά από τέσσερα χρόνια η ηγεσία της ΝΔ ανακάλυψε ότι υπάρχει αδιαφάνεια στο καθεστώς των προμηθειών του δημοσίου και αποφάσισε, προχωρώντας σε μια κίνηση εντυπωσιασμού, να αποσύρει τους εκπροσώπους της από τις σχετικές επιτροπές που υπάρχουν στα υπουργεία.

Ο Κ. Καραμανλής, μετά από συνεδρίαση της Επιτροπής Προμηθειών, Θεσμών και Διαφάνειας του κόμματός του, ανακοίνωσε ότι "δεν μπορούμε να συμπράττουμε, και κυρίως διά των εκπροσώπων μας, στη συντήρηση και συνέχιση αυτού του καθεστώτος" προμηθειών του δημοσίου και των δημοσίων έργων. Οι επιτροπές των υπουργείων από τις οποίες η ΝΔ αποσύρει τους εκπροσώπους της αφορούν, όπως διευκρίνιζαν στενοί συνεργάτες, τα υπουργεία Μεταφορών και Εμπορικής Ναυτιλίας. Κυρίως, όπως τόνιζαν, οι ενστάσεις τους έχουν να κάνουν με τις προμήθειες στον ΟΣΕ, τα ΗΛΠΑΠ και την "Ολυμπιακή Αεροπορία".

Τα ερωτήματα είναι εύλογα. Τόσα χρόνια δεν υπήρχε καθεστώς αδιαφάνειας στις προμήθειες του Δημοσίου; Γιατί η ηγεσία της ΝΔ νομιμοποιούσε με την παρουσία της αυτό το καθεστώς που σήμερα καταγγέλλει; Και κυρίως, γιατί σήμερα αποφάσισε να αποχωρήσει; Μάλλον οφείλει κάποιες περισσότερο πειστικές εξηγήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ