Κυριακή 27 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οικογενειακά δράματα

Μια ταινία δυνατή, σκληρή, με άφθονο μυστήριο, με σασπένς, οικογενειακά δράματα, με μεγάλη δόση ερωτισμού, αλλά και φρίκης προβάλει το STAR, τη Δευτέρα στις 00.15. Μιλάμε για τη δημιουργία του Ρομάν Πολάνσκι "Τσαϊνατάουν",που γυρίστηκε το 1974, και ξεσήκωσε το κοινό. Η ταινία αφηγείται μια παράξενη ιστορία, μια ιστορία, που θυμίζει, απλώς θυμίζει, αρχαία ελληνική τραγωδία σε... αμερικανικά μέτρα φυσικά. Ενας ιδιωτικός ντέτεκτιβ, ο Τζέι Τζέι έχει ειδικευτεί σε υποθέσεις μοιχείας. Είναι ένας σκληρός άνδρας. Ενας άνδρας σκληρός, αδίστακτος, κυνικός και επιτυχημένος. Είναι με λίγα λόγια ένας καλός επαγγελματίας. Μια πανέμορφη, πλούσια και μυστηριώδης χήρα, τον επισκέπτεται και του αναθέτει μια δύσκολη υπόθεση. Να ανακαλύψει ποιος δολοφόνησε το σύζυγό της. Ο ντέτεκτιβ θα πέσει, κυριολεκτικά, με τα μούτρα στη δουλιά, αλλά σύντομα θα βρεθεί ερωτευμένος και μπλεγμένος σε μια τραγική υπόθεση αιμομειξίας. Και όχι μόνον. Το σενάριο έχει τιμηθεί με "Οσκαρ" και οι ερμηνείες των: Φέι Ντάναγουέι, Τζον Χιούστον και Τζακ Νίκλοσον εκπληκτικές.

"Αθήνα"

Ξημέρωμα ροζ οργκαντίνα... Αθήνα και πάλι Αθήνα λέει το τραγούδι. Την ύμνησαν οι ποιητές, οι τραγουδοποιοί, τη στόλισαν με τα κομψότερα επίθετα οι λογοτέχνες, την αγάπησαν οι φιλέλληνες, την προτίμησαν οι άνθρωποι της επαρχίας, την έβρισαν και τη βρίζουν καθημερινά οι κάτοικοί της. Ολοι ανεξαιρέτως, με την πρώτη ευκαιρία, βρίσκουν μια αφορμή για να δραπετεύσουν, να ξεφύγουν από το αγκάλιασμά της, αλλά συνάμα, όλοι τη νοσταλγού και επιστρέφουν στην πάλαι ποτέ πανέμορφη πόλη, που κάποιοι, και είναι πολλοί αυτοί, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να την καταστρέψουν και να κάνουν σε εκατομμύρια κατοίκους το βίο αβίωτο. Μια ταινία - ντοκιμαντέρ θα παρουσιάσει την Τρίτη η ΕΤ2 στις 21.00. Μια ταινία αληθινή και καθόλου εξωραϊστική, γυρισμένη με τον τρόπο του "σινέ - βεριτέ", χωρίς στημένες συνεντεύξεις και προκατασκευασμένο σενάριο. Μια ταινία, που απλώς καταγράφει τη ζωή έτσι ακριβώς όπως ρυθμικά ή και άρρυθμα, κυλά στην Αθήνα. Ο φακός παρακολουθεί τη ζωή στο Σταθμό Λαρίσης. Μια ζωή πότε σκληρή, άλλοτε ρομαντική, αλλά πάντα συναρπαστική και αντιφατική. Κυρίως αντιφατική. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι οι καθημερινοί, οι απλοί, οι "άγνωστοι ήρωες" αυτής μεγαλούπολης. Αστυνομικοί, φίλαθλοι, πρόσφυγες, άστεγοι, μοναχικοί, ερωτευμένοι, ονειροπαρμένοι. Η σκηνοθεσία είναι της Εύας Στεφανή.

"Καλημέρα Βιετνάμ"

Μια αντιπολεμική, ευχάριστη και κυρίως αληθινή ιστορία θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την Πέμπτη στις 22.50 από το MEGA. Πρόκειται για την εξαιρετική κωμωδία "Καλημέρα Βιετνάμ" του Μπάρι Λέβινσον. Ο ραδιοπαρουσιαστής Αντριαν Κρόνερ άφησε εποχή, έγινε θρύλος και τελικά έγινε και ταινία. Αυτός ο δημοσιογράφος ή μάλλον ντισκ τζόκεϊ για να μην τα μπερδεύουμε, ανέλαβε την παρουσίαση ενός πρωινού προγράμματος του αμερικανικού σταθμού, της γνωστής και σε εμάς δυστυχώς "Φωνής της Αμερικής" στη Σαϊγκόν. Ο άνθρωπος αυτός διαθέτει πολλά χαρίσματα. Εχει χιούμορ, είναι γρήγορος στην εκφορά του λόγου, είναι τρυφερός, είναι ανθρώπινος και δεν αντέχει τη στρατιωτική λογοκρισία και ανοησία. Σύντομα η εκπομπή του θα γίνει η μοναδική ευχάριστη νότα, μια πηγή ζωής και αισιοδοξίας για τους φαντάρους που έχουν πάει εκεί να πολεμήσουν χωρίς να ξέρουν και να κατανοούν το γιατί. Φυσικά, αυτό θα προκαλέσει μετωπική σύγκρουση με τους ανώτερους στρατιωτικούς. Με τον Ρόμπιν Γουίλιαμς στο ρόλο Αντριαν Κρόνερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ