Τρίτη 29 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (1): Την αντίθεσή του προς την πολιτική δημιουργίας Περιοχών Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) καταθέτει με επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ), Α. Διβάνης. Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην επιστολή, το ΞΕΕ έχει διαμορφώσει εδώ και χρόνια πάγια θέση προς την κατάργηση των αναπτυξιακών κινήτρων για την κατασκευή νέων κλινών, αφού παρατηρείται μεταξύ άλλων πτώση του ρυθμού αύξησης των αφίξεων, χαμηλή μέση πληρότητα ξενοδοχείων και ανεπαρκής διαφήμιση της χώρας στο εξωτερικό. Αλλωστε, από την αξιολόγηση των δύο επενδυτικών προτάσεων που κατατέθηκαν στο ΔΣ του ΕΟΤ, προκύπτει αβίαστα ότι και οι δυο προτάσεις δεν είναι συμφέρουσες για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας για μια σειρά από λόγους, αλλά και - κυρίως - από το γεγονός ότι η ιδιωτική συμμετοχή είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, αφού τα ίδια κεφάλαια των ιδιωτών ανέρχονται σε 15% του κόστους της επένδυσης, ποσοστό που αντιστοιχεί στο επίσημο εργολαβικό κέρδος. Κατά συνέπεια, το ΞΕΕ θεωρεί ότι θα πρέπει να απορριφθούν οι προτάσεις αφού επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό με τεράστια κονδύλια που θα μπορούσαν να διατεθούν σε άλλα έργα υποδομής.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (2): Εγκαινιάστηκε πρόσφατα στα Χανιά η "Λιμνούπολη", το μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο (Waterpark) στην Ελλάδα, από τον γγ του ΕΟΤ Ν. Σκουλά. Πρόκειται για μια φιλόδοξη επένδυση, με ισχυρή προοπτική, που αναμένεται να συμβάλει καταλυτικά στην οικονομική ανάπτυξη των Χανίων. Η "Λιμνούπολη" είναι μια υδάτινη πολιτεία 100 στρεμμάτων, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κεντρική πισίνα 1.500 τ.μ., ποτάμι, πολλά υδάτινα παιχνίδια, εστιατόριο, μπαρ, εμπορικό κέντρο, ιατρείο και πάρκινγκ 500 θέσεων.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Σύντομα θα κυκλοφορήσει στην αγορά ο νέος οδηγός μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Πρόκειται για μια έκδοση που περιλαμβάνει τα στοιχεία και τις δραστηριότητες όλων των επιχειρήσεων - μελών του ΣΕΠΕ που τώρα αυξήθηκαν σε 200 και αντιπροσωπεύουν πάνω από 85% του συνολικού κύκλου εργασιών της εγχώριας αγοράς πληροφορικής. Από την ίδρυσή του (Μάρτης 1995) μέχρι σήμερα, ο ΣΕΠΕ έχει τριπλασιάσει τα μέλη του συσπειρώνοντας επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο.

ΦΕΚ: Πλήρης ανάλυση των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν για τη νέα μετοχοποίηση του ΟΤΕ περιέχεται στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης με τον αριθμό 511, της 20ής Ιούνη 1997. Την απόφαση υπογράφουν οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας, Ανάπτυξης και Μεταφορών, Γ. Παπαντωνίου, Β. Παπανδρέου και Χ. Καστανίδης αντίστοιχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ