Πέμπτη 31 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ
Στα μέτρα των "εχόντων" και "κατεχόντων"

Με τις ακροάσεις φορέων συνεχίστηκε χτες στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον Κώδικα Διοικητικών και Ποινικών Κυρώσεων στη φορολογική νομοθεσία.

Από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των φορέων έγινε φανερό ότι το συζητούμενο νομοσχέδιο κινείται μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής, αφού με τις διατάξεις του συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των μεγαλεμπόρων και των Ανωνύμων Εταιριών, ενώ διαφωνίες εξέφρασαν μόνο οι εκπρόσωποι των λογιστών.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου χαρακτήρισε το νομοσχέδιο κατ' αρχήν θετικό, ζητώντας μάλιστα περαιτέρω μείωση των διάφορων προστίμων που επιβάλλονται για φορολογικές παραβάσεις, ενώ και ο Δ. Κακάβας, πρόεδρος του συνδέσμου Ανωνύμων Εταιριών, δήλωσε ότι ο κλάδος του είδε με ικανοποίηση τις διατάξεις του νομοσχεδίου, με το οποίο δήλωσε κατ' αρχήν σύμφωνος. Τη συμφωνία του εξέφρασε και ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας των Εφοριακών, ενώ αντίθετα ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών ανέπτυξε τις επιφυλάξεις του κλάδου στις προτεινόμενες ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι για να λειτουργήσει ο κώδικας, πρέπει να συνοδευτεί από μία αλλαγή του φορολογικού συστήματος, ενώ εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στην προσπάθεια να θεωρούνται οι λογιστές συνυπεύθυνοι για τις όποιες φορολογικές παραβάσεις των αφεντικών τους.

Στην επιτροπή έγινε συζήτηση και για την πρόσφατη διαμάχη που έχει ξεσπάσει τελευταία ανάμεσα στις βιομηχανίες τροφίμων και στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα ενάντια στην ασύδοτη δράση των σούπερ μάρκετ, προτείνοντας να γίνει συζήτηση για το θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής. Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής,είπε ότι το θέμα είναι γενικότερο και η κατάσταση αυτή είναι δημιούργημα της "ελεύθερης αγοράς" που επιτάσσει το Μάαστριχτ και αποδέχεται η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα. "Αυτή η πολιτική του Μάαστριχτ χτυπάει τους μικρούς εμπόρους", τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι μόνο εάν υπάρξει απόκρουση αυτής της πολιτικής, μπορεί να υπάρξει λύση στην κρίση που αντιμετωπίζουν ευρύτατα λαϊκά στρώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ