Τετάρτη 3 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΑΝΕΙΟ ΔΕΗ: Με απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών Ν. Κυριαζίδη, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 1040/Β/18-12-95), παρέχεται στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕ) η εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, για τη χορήγηση (από την ΕΤΕ) δανείου στη ΔΕΗ συνολικού ύψους 8 δισ. δραχμών. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, τα 8 δισ. δραχμές που θα δανειστεί η ΔΕΗ από την ΕΤΕ με την εγγύηση του δημοσίου, θα διατεθούν από τη ΔΕΗ για τη χρηματοδότηση των έργων Διανομής - Μεταφοράς.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ: Μετά από τις μειώσεις των επιτοκίων της Εθνικής που ισχύουν από την Πρωτοχρονιά, μειωμένα επιτόκια καταθέσεων ισχύουν πλέον και από την Αγροτική Τράπεζα. Η ευθυγράμμιση με την Εθνική είναι πλήρης και έτσι οι δυο τράπεζες προσφέρουν τόκο ταμιευτηρίου 12,5%.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ: Κοινοποιήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η εγκύκλιος, με την οποία ορίζονται οι κατηγορίες των επαγγελματιών που εξαιρούνται από την υποχρέωση τήρησης βιβλίου απογραφής. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι κατηγορίες αυτές είναι μεταξύ άλλων: Κατασκευής και εμπορίας σφραγίδων, επιγραφών, σημάτων και γενικά εκμετάλλευσης τυπογραφείων, φωτογραφείων, επιχειρήσεις εκδόσεως εφημερίδων και περιοδικών, βιβλιοδετεία, αρτοποιεία - ζαχαροπλαστεία, παντοπωλεία, ιχθυοπωλεία, οπωρολαχανοπωλεία, ελαιοτριβεία, ψιλικατζίδικα, ανθοπωλεία, πρακτορεία εφημερίδων, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τεχνικές επιχειρήσεις, βιβλιοπωλεία - χαρτοπωλεία, εμπορίας υλικών ραπτικής και υποδηματοποιίας, ειδών υγιεινής διατροφής, μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Με αφορμή την παραπάνω εγκύκλιο, ο Σύνδεσμος Υαλεμπόρων Αθηνών - Πειραιώς διαμαρτύρεται, γιατί ο συγκεκριμένος κλάδος δε συμπεριλήφθηκε στις απαλλαγές απογραφής.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ: Εκκληση για προστασία του εισοδήματος των ευρύτερων στρωμάτων των καταναλωτών απευθύνει, με ανακοίνωσή της, η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας (ΓΟΚΕ). Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η αντοχή των λαϊκών τάξεων του πληθυσμού τείνει να εξαντληθεί, εξαιτίας της εφαρμογής σφικτής πολιτικής της κυβέρνησης, που έχει σαν αποτέλεσμα το αδιέξοδο της σχέσης εισοδημάτων - κόστους ζωής. Τονίζεται, επίσης, πως η σπατάλη χρημάτων των λίγων αυτής της κοινωνίας δεν αναιρεί την καθοδική πορεία των δεικτών ποιότητας ζωής της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων και συνταξιούχων του τόπου, σημαντικό ποσοστό των οποίων, προκειμένου να διατηρήσει ένα στοιχειωδώς ανθρώπινο επίπεδο διαβίωσης, προσφεύγει σε δανεισμό ή και επιστράτευση των τυχόν αποταμιεύσεων.

ΦΕΚ: Καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής του προγράμματος αγροτοτουρισμού - αγροτοβιοτεχνίας στα πλαίσια του ΚΑΝ (ΕΚ) 2328/91 στο ΦΕΚ 1041, Τ. Β, ημερομηνία 20 Δεκέμβρη 1995.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ