Πέμπτη 4 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Δικτυώνεται" η νεολαία της ΣΕΣ

Στην αναβάθμιση της επιρροής της ρεφορμιστικής πολιτικής της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων στις γραμμές των νέων εργαζομένων στοχεύει η νεολαία της οργάνωσης

"Η ενίσχυση ενός κινήματος νέων Ευρωπαίων συνδικαλιστών και η προώθηση μέσα στη ΣΕΣ συζητήσεων και προβληματισμών" (!), πρέπει να είναι το αντικείμενο ενασχόλησης της νεολαίας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων,όπως σημειώνεται σε ντοκουμέντο της ολομέλειάς της, που συνεδρίασε στο Λουξεμβούργο στις 18 και 19 του Δεκέμβρη,χωρίς να αρθρώσει κουβέντα για τους αγώνες των εργαζομένων στην παραπλήσια Γαλλία.

Η νεολαία της ΣΕΣ - μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με γνωστούς... ευρωπροσανατολισμούς - κατέληξε, με βάση τους παραπάνω στόχους, στη διατύπωση ορισμένων κατευθύνσεων, που βαφτίζει "προβληματισμούς", και οι οποίες, ανάμεσα στα άλλα, προσδοκούν στο να διαμορφωθεί "η ανάπτυξη της πολιτικής συνοχής μεταξύ των ευρωπαϊκών συνδικαλιστικών νεολαιών απέναντι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς (Ευρωπαϊκή Ενωση, ΣΕΣ) και απέναντι στα κράτη των οποίων οι οργανώσεις είναι μέλη"!

Ποια θα είναι η αντιμετώπιση αυτών των "θεσμών" δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στο ντοκουμέντο της ΣΕΣ που τιτλοφορείται "το μέλλον της πολιτικής της νεολαίας της ΣΕΣ".Πάντως, από τα "συμφραζόμενα" δίνεται μια ιδέα, αφού είναι αισθητή η απουσία από το κείμενο οποιασδήποτε αναφοράς στις επιπτώσεις από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης στους νέους και όχι μόνο, ενώ σε περίοπτη θέση συναντάμε την παραδοχή πως οι όποιες κινήσεις της νεολαίας της ΣΕΣ συνεπάγονται τη διοργάνωση... ημερίδων και καμπανιών. Ταυτόχρονα, συχνά - πυκνά, το "ντοκουμέντο" της νεολαίας της ΣΕΣ επικαλείται τη συνεργασία με μηχανισμούς Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διεξαγωγή των παραπάνω συζητήσεων...

Εκτός αυτού, μοναδική μορφή "δράσης" μπορεί να θεωρηθεί η σύσταση μιας "συμβουλευτικής επιτροπής", που θα αναλάβει πρωτοβουλίες, στα πλαίσια της ΣΕΣ, για τη διαμόρφωση θέσεων πάνω σε ζητήματα που απασχολούν τους νέους εργαζόμενους. Μια επιτροπή που στοχεύει στην πανευρωπαϊκή "δικτύωση" των νέων συνδικαλιστών και που αποτελεί το πρώτο μέτρο της νεολαίας της ΣΕΣ για την εξέλιξή της σε ένα πιο "συμπαγές" παρεμβατικό κέντρο στα πλαίσια της Συνομοσπονδίας, που θα επηρεάζει και σε πολιτικά ζητήματα τις αποφάσεις της.

Με δεδομένο ότι οι εργοδότες έθεσαν πρόσφατα σε πρώτο στόχο τους την αφαίρεση βασικών δικαιωμάτων των νέων εργαζομένων, οι κινήσεις της ΣΕΣ και της νεολαίας της μπορούν να καταλήξουν στη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού δικτύου για την πιο εύκολη αφομοίωση των αντεργατικών σχεδίων, των εργοδοτών και της Κομισιόν, από τους νέους. Πολύ περισσότερο που η Κομισιόν και οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών υιοθετούν πλήρως τις προτάσεις των εργοδοτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ