Πέμπτη 4 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταγγελίες για πρόγραμμα - "μαϊμού"

Τέσσερις απολυμένοι δημοσιογράφοι καταγγέλλουν την ΕΚΔΗ-ΕΠΕ

Χωρίς να διαθέτει τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις, η επιχείρησηΕΚΔΗ-ΕΠΕ,που εκδίδει την εφημερίδα "ΝΙΚΗ",χρηματοδοτήθηκε με 15 εκατομ. δρχ. για ένα πρόγραμμα επανακατάρτισης που όμως δεν πραγματοποιήθηκε, όπως καταγγέλλουν σε επιστολή τους προς τον υπουργό Εργασίας και τους άλλους αρμόδιους φορείς, τέσσερις δημοσιογράφοι της εφημερίδας, που απολύθηκαν την περασμένη Παρασκευή, επειδή ζήτησαν εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης.

Την επιστολή υπογράφουν οι δημοσιογράφοι, Γ. Χαρονικολάου, Ο. Λάτα, Α. Τέντη και Σ. Διαβολίτσης.Οπως καταγγέλλουν, η επιχείρηση εντάχθηκε στο πρόγραμμα ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης - με επιδοτούμενους πόρους από το Β Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης - και πήρε την επιδότηση των 15 εκατομ. δρχ., χωρίς να έχει την κατάλληλη υποδομή, αφού δε διαθέτει σύστημα μηχανογράφησης. Μάλιστα - σημειώνουν - για την τυπική έγκριση από την αρμόδια επιτροπή πραγματοποίησης του προγράμματος, εγκατέστησαν στο χώρο των γραφείων μονάδες μηχανογράφησης, "προπολεμικής τεχνολογίας", που ήταν καταστραμμένες και δε λειτουργούσαν.

Το πρόγραμμα - υπογραμμίζουν - δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ καταγγέλλουν ιδιαίτερα "τους ελεγκτές του ΟΑΕΔ, που ενέκριναν τη χρηματοδότηση του προγράμματος, προφανώς με αδιαφανείς διαδικασίες". Οι δημοσιογράφοι καλούν τον υπουργό Εργασίας, τον διοικητή του ΟΑΕΔ και κάθε αρμόδιο, να παρέμβουν άμεσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ