Παρασκευή 12 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΤΣΣΚΑ 72 - 78
Στενεύουν τα περιθώρια...

Οδυνηρή ήττα από την ΤΣΣΚΑ με 72 - 78 υπέστη χτες στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός και τώρα τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για τη συνέχεια. Οι "ερυθρόλευκοι" κινδυνεύουν πλέον να χάσουν τη μια από τις δύο προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στο Παρίσι.

Σ ένα κατάμεστο γήπεδο ο Ολυμπιακός μπήκε μάλλον υπό το βάρος του άγχους, που δημιουργούσε η αναγκαιότητα της κατάκτησης του ροζ φύλλου. Η μεγαλύτερη διαφορά που μπόρεσε να πάρει στο α ημίχρονο ήταν πέντε πόντοι. Οι Ρώσοι έχοντας τον Νιγηριανό Νβόζου σε μεγάλη μέρα δεν άφησαν τους γηπεδούχους να ξεφύγουν στο σκορ. Ετσι, το ημίχρονο τελείωσε με τις δύο ομάδες να έχουν πετύχει από 36 πόντους.

Στην αρχή της επανάληψης οι παίχτες του Ολυμπιακού παρουσιάστηκαν περισσότερο εύστοχοι και στο 31 είχαν καταφέρει να αποσπάσουν τη μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα, αφού ο ηλεκτρονικός πίνακας έδειχνε 63 - 53. Εκεί όμως φάνηκε η κόπωση των παιχτών του Γ. Ιωαννίδη και κυρίως των Ρίβερς, Νάκιτς, που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν μαζί με τον Τάρλατς οι καλύτεροι του Ολυμπιακού.

Οι Ρώσοι ανέκαμψαν και με ένα σερί 3 - 14 έφτασαν 1 05 πριν το τέλος να προηγηθούν με 71 - 73. Μια χαμένη βολή του Τάρλατς και ένα βεβιασμένο σουτ του Ρίβερς έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να πάρουν τη νίκη με 72 - 78, αφού δε μιμήθηκαν σε αστοχία τους γηπεδούχους.

Τώρα ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη όπου αντιμετωπίζει την Ούλκερ και μετά στην Ισπανία για να παίξει με τη Μάλαγα. Αυτά τα δύο παιχνίδια πρέπει οπωσδήποτε να τα κερδίσει ώστε να ελπίζει σε πρόκριση, με βασική προϋπόθεση να ηττηθεί και η Τρεβίζο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπακατσιάς, Σιγάλας 5, Παπανικολάου, Νάκιτς 13, Φασούλας 13, Τόμιτς 1, Τάρλατς 21, Ρίβερς 19 (3).

ΤΣΣΚΑ: Βέτρα 12, Νβόζου 21, Πανόφ 2, Κουντέλιν 10 (2), Κορνέεφ 2, Καράσεφ 13, Κισούριν 18 (2).

Γ. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ