Παρασκευή 12 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΟΥΙΛΚΙΝΣ
"Δε με παίζουν"

Βολές του Αμερικανού εναντίον του Μπ. Μαλίκοβιτς και συμπαικτών του, αλλά οι αριθμοί δεν τον δικαιώνουν

Συγκοινωνούντα δοχεία τα τμήματα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού και μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Δεν πρόλαβε να ξεσπάσει η κρίση στους "ερυθρόλευκους" κι ακολούθησαν οι "πράσινοι" κατά πόδας. Το γεγονός ότι οι πρώτοι κατέκτησαν το τελευταίο τους πρωτάθλημα το 1987 και οι δεύτεροι το 1984, δεν είναι άμοιρο του κλίματος που δημιουργείται κάθε χρόνο, πάνω - κάτω αυτή την περίοδο. Η συντριβή από την Μπαρτσελόνα βρήκε τον Ντομινίκ Ουίλκινς στα χαρακώματα. Ο Αμερικανός τα έβαλε με τον Μπ. Μαλίκοβιτς και τους συμπαίκτες του. "Κουράστηκα πια αυτή τη μεταχείριση. Δεν μπορώ να νιώθω άλλο σαν σκυλί. Αν δε με παίζουν, ούτε εγώ θέλω να παίζω" δήλωσε, ανάβοντας φωτιές.Η έκρηξη του Ντομινίκ λίγο - πολύ ήταν αναμενόμενη. Κουβάλησε στην Ευρώπη το μεγαλύτερο μπασκετικό όνομα που πέρασε ποτέ τον Ατλαντικό και πίστευε ότι έστω και στα 36 του χρόνια, θα είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης. Η πορεία δεν τον δικαίωσε. Οχι επειδή έτυχε να συνεργαστεί με έναν προπονητή που λατρεύει τη δουλιά και δεν καταλαβαίνει από ονόματα, αλλά επειδή δεν προσπάθησε να ενταχθεί στην ελληνική πραγματικότητα και δεν κατάφερε να απελευθερωθεί το συντομότερο από το άγχος που δημιουργεί η φανέλα του Παναθηναϊκού και το μεγάλο οικονομικό βάρος του συμβολαίου που υπέγραψε.

Οι μέχρι στιγμής επιδόσεις του, είναι απογοητευτικές. Από τα 11 παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του στην Ευρώπη, απουσίασε για προσωπικούς λόγους από τα τέσσερα. Στα υπόλοιπα επτά, η απόδοσή του κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα. Με μέσο όρο πόντων 13,5, και ποσοστά ευστοχίας 76% στις βολές, 40% στα δίποντα και 14,3% στα τρίποντα, δε διάλεξε την καλύτερη περίοδο για να εκφράσει τις αντιρρήσεις για την τακτική του προπονητή του και τη δυσαρέσκεια για τη συνεργασία με τους συμπαίκτες του. Τα σχόλια του ευρωπαϊκού Τύπου και ιδιαίτερα στις πόλεις απ' όπου πέρασε δεν ήταν κολακευτικά. Επιπλέον δεν προσπάθησε να πείσει τον Μπ. Μαλίκοβιτς ότι έχει τις δυνάμεις να σηκώσει στις πλάτες του τα συστήματα της ομάδας. Ισως φταίει κι ο Σέρβος που δε δοκίμασε ένα πιο γρήγορο σχήμα με τον Αμερικανό πιο κοντά στο καλάθι. Αν όμως ένας παίκτης με ετήσιο συμβόλαιο 2 δισ. δρχ. χρειάζεται ειδικά συστήματα για να σημειώσει 9 πόντους στη Ζάλγκιρις και 10 στην Μπαρτσελόνα, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Αυτό που φαίνεται στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, είναι ότι ο Ντομινίκ δεν προσπαθεί. Εναντίον της Μπαρτσελόνα είχε ένα καλό ξεκίνημα στην επίθεση, αλλά στην άμυνα επέτρεψε στον Φερνάντεθ να είναι στο ίδιο διάστημα πρώτος σκόρερ του αγώνα. Λογικά κάθισε στον πάγκο, καθώς ο Βουρτζούμης μάρκαρε πιο αποτελεσματικά τον Ισπανό και ο Παναθηναϊκός μείωσε τη διαφορά. Οσο για τις δηλώσεις του, η διοίκηση τον κάλεσε σε απολογία.

Γ. Γ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κορυφαίος ο Μπ. Μαλίκοβιτς (1996-12-18 00:00:00.0)
Κορυφαίος ο Μπ. Μαλίκοβιτς (1996-12-18 00:00:00.0)
Μονομαχία Μάλκοβιτς - Ιβκοβιτς (1996-04-24 00:00:00.0)
Ερχονται ακόμα καλύτερες μέρες (1996-03-16 00:00:00.0)
Ιδού η Ρόδος (1996-01-10 00:00:00.0)
Ποτέ μην πεις ποτέ (1996-01-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ