Σάββατο 16 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΟΖΙΝΤΑΡ ΜΑΛΙΚΟΒΙΤΣ
Ερχονται ακόμα καλύτερες μέρες

Τα σενάρια θέλουν τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή Ευρώπης, λέει ο Γ. Ιωαννίδης

Μεθυσμένη πολιτεία ο Παναθηναϊκός. Κοκτέιλ εφήμερης ευτυχίας η πρόκριση στο φάιναλ φορ του Παρισιού και ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού. Συμπεριφορά εγωιστική κι επικίνδυνη, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν έχει πετύχει ακόμα απολύτως τίποτα. Στο φάιναλ φορ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος προκρίθηκε και πέρσι και πρόπερσι, όμως ο τελικός απολογισμός ήταν αρνητικός. Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν κι η άποψη πως η ΤΣΣΚΑ είναι "πρωτάρα" κι αμελητέα ποσότητα, άκρως ανησυχητική. Οι Μοσχοβίτες υπερέχουν αισθητά των Ιταλών της Μπενετόν Τρεβίζο σε ταλέντο και τακτική και μόνο το μπόι του Βράνκοβιτς προβληματίζει τον Στ. Ερέμιν, επειδή δεν έχει τον ανάλογο... βαρύ σέντερ. Ομάδα με πέντε διεθνείς στις γραμμές της, οι οποίοι τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίστηκαν σε τελικό Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, δεν πάει ποτέ σε τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης με ηττοπάθεια. Επιπλέον, οι Ρώσοι έχουν πολλές ελεύθερες ημέρες για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους, καθώς μέχρι τις 9 Απρίλη θα δώσουν μόλις δύο επίσημους αγώνες για το εθνικό τους πρωτάθλημα. Στις 23 Μάρτη με την Αυτονταρόζνικ στο Σαράτοφ και στις 27 του ίδιου μήνα το ντέρμπι με την Ντιναμό στη Μόσχα.

Το καλό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι ο Μπ. Μαλίκοβιτς δεν καταλαβαίνει από συλλογικές αντιπαραθέσεις. Επιστρέφοντας χτες από το Τρεβίζο κι αντικρίζοντας χιλιάδες ονειροπαρμένους οπαδούς στο αεροδρόμιο, χαρακτήρισε μεν "μεγάλη στιγμή για τον Παναθηναϊκό και μεγάλη υποχρέωση για την ομάδα την πρόκριση στο φάιναλ φορ", αλλά δεν παρέλειψε να εκφράσει και τον προβληματισμό του. "Θα δούμε αν αντέξουμε την πίεση από αυτή τη μεγάλη υποχρέωση", υπογράμμισε, προβλέποντας παράλληλα ότι έρχονται ακόμα καλύτερες μέρες για την ομάδα του.

Τελικό Παναθηναϊκού - Ρεάλ προέβλεψε ο Γ. Ιωαννίδης. "Το σενάριο λέει ότι ο τελικός θα είναι Ρεάλ - Παναθηναϊκός και το κύπελλο θα πάρει ο Παναθηναϊκός. Ο Ρενέσες μπορεί να έχει μια πολύ καλή σεζόν με την Μπαρτσελόνα, αλλά δεν έχει καμία ελπίδα να πάρει το κύπελλο", τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού. Τα πάντα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ κινούνται βάσει σεναρίων λοιπόν, στα οποία δεν έπαιζε φέτος Ολυμπιακό, αν μεταφράζουμε σωστά τη σκέψη του Γ. Ιωαννίδη.

Το κλίμα στους ερυθρόλευκους δεν είναι πάντως το καλύτερο. "Η ευθύνη είναι των παικτών", τόνισε ο Γ. Σιγάλας, αλλά κάποιοι επικεντρώνουν τις αιτίες του αποκλεισμού στο πρόσωπο του Ντ. Ρίβερς. Οπως ο Βολκόφ πέρυσι και ο Πάσπαλιε πρόπερσι, ο Αμερικανός στα κρίσιμα παιχνίδια δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η αξία του δεν αμφισβητείται, αλλά το γεγονός χρήζει ερμηνείας. Επιπλέον δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Ολυμπιακός ασχολήθηκε πολύ με το δεύτερο χαμένο παιχνίδι. Την Πέμπτη προσπάθησε να εκδικηθεί τη Ρεάλ, αλλά όταν οι Μαδριλένοι ανέτρεψαν τη διαφορά του πρώτου δεκαλέπτου, το πάθος μετατράπηκε σε άγχος με όλα τα επακόλουθα.

Γιάννης ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ