Σάββατο 16 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Βλέπει Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Ο νικητής της συνάντησης Πανιωνίου - ΠΑΟΚ

Επιστοφή στα καθ' ημάς και στο παιχνίδι Πανιωνίου - ΠΑΟΚ που δεσπόζει στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής. Συγκάτοικοι στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα οι δύο ομάδες, διεκδικούν την αποκλειστικότητα της θέσεως που δίνει προβάδισμα στα πλέι οφ και αυξημένες πιθανότητες συμμετοχής στο νέο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αυτός είναι κι ο κύριος λόγος της έντασης που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες στις σχέσεις των δύο συλλόγων, με αφορμή τον Μπ. Ντίνκινς. Οι φήμες ότι ο ΠΑΟΚ έκανε πρόταση συνεργασίας στον Αμερικανό, απασχόλησε τον αθλητικό δικαστή και όπως συνηθίζεται στη χώρα μας, το παρασκήνιο επισκίασε το αγωνιστικό μέρος της συνάντησης. Ο Πανιώνιος με χτεσινή ανακοίνωση "δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι ουδέποτε ασχολήθηκε και ενέπλεξε τον ΠΑΟΚ σε θέμα που αφορά τον Μπ. Ντίνκινς", αλλά το κλίμα στην εξέδρα έχει επηρεαστεί αρνητικά, πολύ περισσότερο που ο ΠΑΟΚ συνοδεύεται από 350 φιλάθλους. Στον αγωνιστικό τομέα ο ΠΑΟΚ καλείται να ξεπεράσει την ήττα στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου από την Ταουγκρές και να εντάξει τον Γκάρετ που έχει χρεωθεί αποκλειστικά την αποτυχία, στο πνεύμα της ομάδας. Ο Πανιώνιος θέλει νίκη αλλά και διαφορά μεγαλύτερη από το 70 - 77 του πρώτου αγώνα, ώστε να έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Στο κλειστό της Ν. Ιωνίας Βόλου φιλοξενεί ο τιμωρημένος Αρης τη Λάρισα. Οι Θεσσαλονικείς κινδυνεύουν να μείνουν μακριά από την πρώτη τετράδα, αν υποτιμήσουν τον αντίπαλό τους.

Πρόβα τζενεράλε ενόψει του φάιναλ φορ του Κυπέλλου, το σημερινό παιχνίδι της Πάτρας, ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΕΚ. Ο Απόλλωνας προέρχεται από συνεχόμενες επιτυχίες επί ΠΑΟΚ και Ηρακλή και είναι το φαβορί για τη νίκη. Για την ΑΕΚ που την ερχόμενη Τρίτη υποδέχεται τον Ολυμπιακό, είναι η τελευταία ευκαιρία να πλησιάσει την 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, που ενδεχομένως να οδηγήσει στο Κύπελλο Κόρατς. Ο Λ. Σούμποτιτς θα έχει στη διάθεσή του τον Αντ. Πελ που αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμού, αλλά όχι και τον Κ. Ζέρβα που έμεινε στην Αθήνα.

Τον Ηρακλή φιλοξενεί στα Πατήσια ο Σπόρτιγκ που έχει ρίξει το βάρος των προσπαθειών του στην ευρωπαϊκή εκπροσώπηση. Ο Ηρακλής θα έχει στη δύναμή του τον Παπαχρόνη που τιμωρήθηκε από τη διοίκηση της ομάδας του με πρόστιμο 500.000 δρχ. για πειθαρχικό παράπτωμα.

Η καθυστερημένη επιστροφή του Λοντερντέιλ από τις ΗΠΑ, είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ντρ. Σάκοτα ενόψει του αγώνα του Περιστερίου με τους Αμπελοκήπους. Η άποψη ότι έχει βλάψει τον παίκτη η φημολογία περί ένταξής του στο ΝΒΑ, είναι διάχυτη στο Περιστέρι, γεγονός που θα οδηγήσει σήμερα τον Καμπούρη στη βασική πεντάδα της ομάδας.

Σε γιορταστική ατμόσφαιρα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ το Ηράκλειο, ενώ ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο εκτός έδρας τον Παπάγου, με στόχο την προσαρμογή στην ελληνική πραγματικότητα και τη διεκδίκηση με τις καλύτερες προϋποθέσεις του πρωταθλήματος της Α1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ