Σάββατο 13 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο Β. Δημόπουλος επικεφαλής της ΣΑΚΔΑ

Η ηγεσία του ΔΣΑ κύρια υπεύθυνη για τον τυχοδιωκτικό εκφυλισμό των μεγάλων κινητοποιήσεων του δικηγορικού κόσμου της Αθήνας, τονίστηκε σε ολομέλεια της παράταξης

Ο 42χρονος δικηγόρος Βασίλης Δημόπουλος θα είναι επικεφαλής του συνδυασμού της "Συνδικαλιστικής Αγωνιστικής Κίνησης Δικηγόρων Αθήνας" (ΣΑΚΔΑ) και υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 25 Φλεβάρη. Την απόφαση αυτή πήρε χτες η ολομέλεια της ΣΑΚΔΑ, ενώ εκτίμησε "ως ιδιαίτερα θετική την υπερεικοσαετή παρουσία του συμβούλου του ΔΣΑ, Γ. Γουσέτη, που μέχρι σήμερα ήταν επικεφαλής του συνδυασμού που υποστήριζε η ΣΑΚΔΑ".

Ο Β. Δημόπουλος είναι γνωστός στους δικηγόρους της Αθήνας, τόσο από τη μαχόμενη δικηγορία που ασκεί, όσο και από την προσήλωσή του στα συμφέροντα των μαχόμενων δικηγόρων και των δικηγόρων με μικρά και μεσαία εισοδήματα.

Η ολομέλεια της ΣΑΚΔΑ, στην οποία υπήρξε χτες μεγάλη προσέλευση δικηγόρων, έκρινε ότι αυτές οι δικηγορικές εκλογές γίνονται σε συνθήκες κρίσης του δικηγορικού λειτουργήματος και ειδικότερα στη Δικαιοσύνη.

Ιδιαίτερα, αναφέρθηκε στην ολομέλεια της ΣΑΚΔΑ ότι "πρέπει να γίνει ένα νέο ξεκίνημα, ώστε από καλύτερες θέσεις να παλέψουν και μετά τις εκλογές οι δικηγόροι και να αντισταθούν στην κυβερνητική πολιτική υπαλληλοποίησης και εξόντωσης των μαχόμενων δικηγόρων και εκείνων με μικρά και μεσαία εισοδήματα, να αγωνιστούν για μια Δικαιοσύνη προσιτή στους εργαζόμενους, καθώς επίσης για την περιφρούρηση του χαρακτήρα του δικηγορικού λειτουργήματος, ως υπερασπιστή των συμφερόντων των εργαζόμενων και των απλών πολιτών".

Οσον αφορά την απερχόμενη διοίκηση του ΔΣΑ, η ΣΑΚΔΑ εκτίμησε ότι ο πρόεδρος του ΔΣΑ Τ. Παππάς με το συνδυασμό του, καθώς επίσης και οι συνδυασμοί των Σ. Πολύδωρα και Αντ. Ρουπακιώτη και όλων των δυνάμεων του προεδρείου (Κ. Νταϊλιάνας, Χ. Βασιλάκης) δε διατύπωσαν καμιά θέση για τα συμφέροντα των μαχόμενων δικηγόρων και, πολύ περισσότερο, δεν οργάνωσε και δε διεξήγαγε συνδικαλιστικούς αγώνες με αιτήματα υπέρ των συμφερόντων τους.

"Η ηγεσία του ΔΣΑ, επισημαίνει η ΣΑΚΔΑ, είναι η κύρια υπεύθυνη για τον τυχοδιωκτικό εκφυλισμό των μεγάλων κινητοποιήσεων των δικηγόρων της Αθήνας το 1993 και 1994, που εξέφραζαν την αγανάκτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικηγόρων της Αθήνας για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική για συγκεκριμένα μέτρα, όπως είναι το ασφαλιστικό και το φορολογικό".

Σε άλλο σημείο η ΣΑΚΔΑ τονίζει ότι είναι απαραίτητη η στράτευση των δικηγόρων, προκειμένου να εκφραστεί σ' αυτές τις εκλογές ένα μεγάλο ρεύμα, ικανό να αλλάξει στο μέλλον το συσχετισμό δυνάμεων στο ΔΣΑ, αλλά και ένα ρεύμα ικανό για να αντισταθεί άμεσα στην κυβερνητική πολιτική, όπως αυτή εκφράζεται στο χώρο της δικηγορίας και της Δικαιοσύνης.

Τέλος, στη χτεσινή συνεδρίαση της ΣΑΚΔΑ συγκροτήθηκε εκλογική επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη, στις 2.30 το μεσημέρι, στην αίθουσα των Λογιστών Αθήνας, οδός Κάνιγγος 27.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ