Πέμπτη 18 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Αρχισε η δίκη του Μπερλουσκόνι

ΜΙΛΑΝΟ.-

Αρχισε χτες η δίκη του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, του αδελφού του Πάολο και άλλων 9 ατόμων στο Μιλάνο, με την κατηγορία της διαφθοράς και της δωροδοκίας, που αφορούν παράνομες δραστηριότητες της εταιρίας του "Φινινβέστ".

Η δίκη αυτή άρχισε δύο μόλις μέρες πριν συναντηθεί ο πρώην πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της χώρας, Οσκαρ Λουίτζι Σκάλφαρο, για διαβουλεύσεις σχετικά με την εξεύρεση πολιτικής λύσης, ώστε να οδηγηθεί η χώρα έξω από το πολιτικό χάος, ιδιαίτερα την περίοδο που έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σε κάποιο διάλειμμα της δίκης, όταν ρωτήθηκε ο Μπερλουσκόνι από δημοσιογράφους αν η δίκη θα επηρεάσει το πολιτικό του μέλλον, απάντησε ότι "είμαι το θύμα μιας πολιτικής πλεκτάνης. Είμαι εδώ για να στηρίξω τη χώρα μου. Αν ο κόσμος με πιστέψει, τότε αυτό μπορεί και να μου δώσει ώθηση".

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, ο αδερφός του Πάολο και εννέα ακόμα άτομα κατηγορούνται ότι δωροδόκησαν με 380 εκατομμύρια λιρέτες (περίπου 58 εκατομμύρια δραχμές) ελεγκτές της Εφορίας για να κάνουν "τα στραβά μάτια" στο λογιστικό έλεγχο της "Φινινβέστ", μεταξύ των ετών 1989 - 1991. Ωστόσο, ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι έχει αρνηθεί αυτές τις κατηγορίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ