Παρασκευή 19 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Δύο μέτρα και σταθμά

Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε τον Τροχανά που κινδυνεύει με έκπτωση, αλλά αθώωσε τον Βαρδινογιάννη, για τον γνωστό πόλεμο των δηλώσεών τους

Αλλο ένα βαρύτατο πλήγμα δέχτηκε χτες το ελληνικό ποδόσφαιρο από την απόφαση του αθλητικού δικαστή Ερωτόκριτου Ερωτοκρίτου, αναφορικά με τον πόλεμο δηλώσεων Τροχανά - Βαρδινογιάννη.

Ο αθλητικός δικαστής (τους είχε καλέσει για δυσφήμιση του αθλήματος) τιμώρησε τον πρόεδρο της ΑΕΚ και αθώωσε τον ομόλογό του στον ΠΑΟ... Για τον πρώτο αποφάνθηκε πως δυσφημεί το άθλημα, ενώ για τον δεύτερο ότι απλώςπροσπάθησε να διαφυλάξει τα νόμιμα δικαιώματά του...

Η κρίση αυτή σαφώς δημιουργεί (για πολλοστή φορά) ερωτηματικά αναφορικά με την ύπαρξη ισονομίας στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Εκτός και αν ο "στρουθοκαμηλισμός" του τύπου "κύκλοι, άνθρωποι της ΠΑΕ" κλπ., πίσω από τους οποίους συνήθως καλύπτεται ο πρόεδρος του ΠΑΟ, διαφοροποιεί την ουσία δηλώσεων και πράξεων.

Οπως και να έχει, η απόφαση του αθλητικού δικαστή επιβεβαιώνει τις καταγγελίες όσων υποστηρίζουν ότι στο ποδόσφαιρο λειτουργούν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Η ποινή που επιβλήθηκε στον Μ. Τροχανά είναι εξάμηνη απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και πρόστιμο ενός εκατομμυρίου δρχ., ενώ στην ΑΕΚ ως συνυπεύθυνη ο Ερωτόκριτος Ερωτοκρίτου επέβαλε 300 χιλ. δρχ. Η τιμωρία του προέδρου της ΑΕΚ είναι η δεύτερη (πρώτη με Αρη) και έτσι αν τελεσιδικήσει (θα προσφύγει σήμερα στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ) κηρύσσεται έκπτωτος για τρία χρόνια.

Οταν πληροφορήθηκε την απόφαση ο Μ. Τροχανάς δήλωσε: "Ο αθλητικός δικαστής αποφάσισε να διώξει εμένα από πρόεδρο της ΑΕΚ και να αθωώσει τον ενάρετο κ. Βαρδινογιάννη. Να κρίνουν την απόφαση η ΕΠΟ, η Επιτροπή Διαιτησίας, ο κ. Βαρδινογιάννης, οι φίλαθλοι και οι δημοσιογράφοι.

Ελπίζω ότι το σίριαλ των καθαιρέσεων στους προέδρους της ΑΕΚ που άρχισε πέρυσι δε θα συνεχιστεί και με τρίτο επεισόδιο τύπου θρίλερ. Να δούμε δηλαδή τον κ. Βαρδινογιάννη ή κάποιον από τα κοπέλια του πρόεδρο της ΑΕΚ. Εμένα ο ρεαλισμός μου δε μου επιτρέπει να ζω με ελπίδες. Θα συνεχίσω τη δράση με κάθε νόμιμο μέσο".

  • Παρότι ο Μ. Τροχανάς δε θέλει να πει τίποτα για τον αντικαταστάτη του, πληροφορίες φέρουν ως υποψήφιο έναν από τους Σταματάκη, Σουξέ (στενοί συνεργάτες του στον SOE) και Γεωργακάκη (αντιπρόεδρο της ΠΑΕ).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ