Τρίτη 23 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΑ
Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι τζογαδόροι της οδού Σοφοκλέους

Ο γενικός δείκτης τιμών μετοχών στο Χρηματιστήριο αυξήθηκε κατά 0,78%, το δολάριο "τσίμπησε" ακόμη 1 δραχμή και το επιτόκιο στη διατραπεζική αγορά μειώθηκε

Συγκρατημένοι ήταν χτες οι επενδυτές της οδού Σοφοκλέους μετά τον άκρατο ενθουσιασμό που έδειξαν την περασμένη Παρασκευή, πρώτη μέρα ανάληψης των πρωθυπουργικών καθηκόντων του Κ. Σημίτη,ενώ πτωτικά κινήθηκαν και τα επιτόκια της διατραπεζικής αγοράς μετά από διαδοχικές παρεμβάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στο Χρηματιστήριο ο γενικός δείκτης τιμών μετοχών αυξήθηκε 0,79%,ενώ σε ψηλά επίπεδα για μια ακόμα φορά κινήθηκε η αξία των συναλλαγών, που έφτασε χτες τα 12,5 δισ. δρχ. Χρηματιστηριακοί κύκλοι απέδωσαν τις χτεσινές εξελίξεις αφενός στη συγκέντρωση μεγάλης υπεραξίας των μετοχών τις τελευταίες μέρες, με αποτέλεσμα αρκετοί να "δελεαστούν" και να ρευστοποιήσουν τίτλους για αποκόμιση κερδών, και αφετέρου στη συνειδητοποίηση εκ μέρους των επενδυτών ότι η νέα κυβέρνηση Σημίτη ουσιαστικά θα συνεχίσει την ίδια πολιτική στους βασικούς άξονες της οικονομίας, οπότε και εκλείπει κάποιο ουσιαστικό επιχείρημα άκρατης ευφορίας - τουλάχιστο όπως αυτό εκδηλώθηκε την Παρασκευή. Η πορεία του δείκτη πάντως σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους έχει μπει για τα καλά σε ανοδική τροχιά και έτσι - εκτός απροόπτου - θα σταθεροποιηθεί μετά από αρκετό καιρό σε επίπεδα πάνω απ' τις 1.000 μονάδες.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια υποχώρησαν εκ νέου προλειαίνοντας το έδαφος για σταθεροποίησή τους σε χαμηλότερα επίπεδα. Ενδεικτικά η Τράπεζα Ελλάδος με παρέμβασή της στο bid "κατάφερε" και άντλησε ρευστότητα απ' τις τράπεζες στο επιτόκιο δανεισμού μιας μέρας overnight στο 13,75 έναντι 14% της προηγούμενης συνεδρίασης.

  • Μια ακόμα δραχμή ακριβότερα πουλιέται σήμερα το δολάριο ΗΠΑ από τις εμπορικές τράπεζες φτάνοντας τις 247,4 συνεχίζοντας έτσι την ανοδική του τάση έναντι της δραχμής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ