Τρίτη 23 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Θεωρούν "καλή συγκυρία" για την εκποίηση του ΟΤΕ

Συνεδριάζουν αύριο οι αρμόδιοι υπουργοί με θέμα τις ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ

Την επίσπευση των διαδικασιών ξεπουλήματος του ΟΤΕ σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με αφορμή το θετικό αντίκτυπο που δημιουργήθηκε στο Χρηματιστήριο μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Για το ζήτημα του ΟΤΕ και στα πλαίσια της αλλαγής της πολιτικής ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη - εκτός απροόπτου - σύσκεψη στο υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου.

Αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, πάντως, στην προσπάθειά τους να εξωραϊσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ιδιαίτερα στο Χρηματιστήριο, κάνουν λόγο για πρόθεση επίσπευσης των διαδικασιών μετοχοποίησης του ΟΤΕ, σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί μέχρι σήμερα και το οποίο έθετε σαν όριο εισαγωγής του Οργανισμού στο Χρηματιστήριο το πρώτο τρίμηνο του 1996.

Εξάλλου, τα ίδια στελέχη θεωρούν βέβαιη την πτώση των επιτοκίων των εντόκων γραμματίων του δημοσίου στο 13,5% στη νέα έκδοση στο τέλος του μήνα, από 14,2% που ήταν το επιτόκιο των εντόκων της προηγούμενης έκδοσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ