Τρίτη 23 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ Ν. ΗΛΕΙΑΣ
Δυναμικά στον αγώνα

Πραγματοποιούν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, μεθαύριο Πέμπτη το πρωί, στον Πύργο

Οι κτηνοτρόφοι του Νομού Ηλείας παίρνουν τη σκυτάλη του αγώνα μπροστά στο αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν, όσον αφορά στη διάθεση της παραγωγής γάλατος και, γενικότερα, των κτηνοτροφικών προϊόντων. Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, χτες, στα γραφεία της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Ηλείας - Ολυμπίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΟΑΣ Ν. Ηλείας και των ΕΓΣ Αμαλιάδας και Λεχαινών, με την παρουσία πολλών κτηνοτρόφων, αποφασίστηκε η οργάνωση συλλαλητηρίου, μεθαύριο Πέμπτη το πρωί, στον Πύργο.

Χιλιάδες μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι του νομού απειλούνται με αφανισμό καθώς εξαναγκάζονται και πουλάνε την παραγωγή τους σε εξευτελιστικές τιμές (π.χ. το πρόβειο γάλα με 110 - 130 δραχμές το κιλό), ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν καν να το διαθέσουν αφού οι "γαλατάδες" αρνούνται να το αγοράσουν. Ετσι, πολλοί κτηνοτρόφοι, όπως γίνεται άλλωστε σ' όλη τη χώρα, έχουν φτάσει σε πλήρες αδιέξοδο. Σε αρκετές περιπτώσεις, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στα μεγάλα έξοδα συντήρησης των κοπαδιών, υποχρεώνονται ακόμα και να σφάζουν τα ζώα τους!

Εκτός από την Ηλεία και τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων της Ηπείρου και των Χανίων, ήδη προετοιμάζονται έντονες κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων σε πολλές ακόμα περιοχές της Θεσσαλίας (Ελασσόνα κλπ.) και σ' όλη τη χώρα...

Οι κτηνοτρόφοι του Νομού Ηλείας, αντιμετωπίζουν πιο πιεστικό το πρόβλημα, καθώς και η μοναδική "συνεταιριστική" γαλακτοβιομηχανία της περιοχής, η ΗΛΒΙΓΑΛ λόγω χρεών έχει τεθεί σε εκκαθάριση από την ΑΤΕ και, τώρα, εκποιείται σε ιδιώτες, αντί να μεταβιβαστεί στις τοπικές Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών που τη διεκδικούν. Να σημειωθεί ότι στην τελευταία προκήρυξη για την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας παρουσιάστηκε ένας ιδιώτης και διεκδικεί την επιχείρηση με προσφορά μόλις 100 εκατομμυρίων δραχμών. Οι εκπρόσωποι των αγροτών, με παρέμβασή τους στο νομάρχη και τον περιφερειάρχη απαιτούν να μην προχωρήσει η εκποίηση της γαλακτοβιομηχανίας και φέρονται αποφασισμένοι να αγωνιστούν προκειμένου να μεταβιβαστεί στο συνεταιριστικό κίνημα του νομού.

Ηδη, εκπρόσωποι των αγροτικών οργανώσεων, με επικεφαλής την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, με περιοδείες τους στα χωριά του νομού καλούν τους κτηνοτρόφους και όλους τους αγρότες να πάρουν μαζικά μέρος στο νομαρχιακό συλλαλητήριο που γίνεται την Πέμπτη στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία του Πύργου Ηλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ