Τρίτη 23 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Ηλέκτρα" και "Φάρσα"

Ο θίασος "Σημείο",πιστεύοντας ότι η παρουσίαση τραγωδίας σε κλειστό χώρο δίνει τη δυνατότητα έρευνας της μορφής, της αισθητικής και του λόγου της, θα παρουσιάσει, στις αρχές Φλεβάρη, την "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή.Η μετάφραση είναι του Κ. Χ. Μύρη,η σκηνοθεσία του Νίκου Διαμαντή,τα σκηνικά - κοστούμια της Αννας Γεωργιάδου και του Κένι Μακλίλαν,η μουσική του Γιώργου Μπουντουβή,οι χορογραφίες της Ντόρας Τσάτσου.Παίζουν: Ιωάννα Μακρή, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Χρήστος Γαλάνης, Στάθης Σύρος, Γιώργος Σπανόπουλος, Εφη Ορφανουδάκη, Εβελίνα Αραπίδου κ.ά.

Στην παράσταση οι γυναίκες του χορού παρουσιάζονται σαν διαφορετικές μορφές της Ηλέκτρας, νοητικές προεκτάσεις ενός τυραννισμένου μυαλού, φαντάσματα και σκοτεινές Ερινύες. Συντρόφισσες της Ηλέκτρας στη μοναξιά της, σκοτεινά πρόσωπα της οργής, πολλαπλασιάζουν την εκδίκηση για να αφήσουν στο τέλος μετέωρη και ξανά μόνη την Ηλέκτρα.

  • Το έργο του Μπότο Στράους "Φάρσα Κάλντεγουέι" θα παρουσιάσει στο τέλος του μήνα, η Εταιρεία Θεάτρου "Διπλούς Ερως",στο θέατρο "Ιλίσια Στούντιο", σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού. Το έργο, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ανεβαίνει σε μετάφραση Νίκου Φλέσσα και Ιας Αθανασιάδου, μουσική Δημήτρη Καμαρωτού και σκηνικά - κοστούμια Ντόρας Λελούδα. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Γιώργος Ζιόβας, Γιώργος Κακανάκης, Σάσα Κρίτση, Αμαλία Μουτούση, Αριέττα Μουτούση και Αντώνης Φραγκάκης. Με την παράσταση αυτή ο "Διπλούς Ερως" ολοκληρώνει ένα κύκλο δέκα χρόνων συνεχούς θεατρικής παρουσίας στο θέατρο "Ιλίσια Στούντιο". Η χρονιά αυτή είναι η τελευταία, αφού του χρόνου ο θίασος θα εγκαινιάσει τον καινούριο χώρο του στο Θησείο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ