Τρίτη 23 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τουλάχιστον, θα τα... μελετήσουν οι νυν;

"Περίπτωση αντικατάστασης ή τροποποίησης των σχετικών διατάξεων, με σκοπό να εξαιρεθούν οι καλλιτέχνες ή οι τραγουδιστές των κέντρων διασκέδασης από το αντικειμενικό σύστημα φορολογίας δεν αντιμετωπίζεται", αναφέρεται σε απάντηση του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, Δημ. Γεωργακόπουλου, στην ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, Γεράσιμου Αραβανή και Ορέστη Κολοζώφ,για τον τρόπο φορολόγησης των τραγουδιστών και την επίθεση που δέχεται μέσα από τα ονομαζόμενα αντικειμενικά κριτήρια γενικότερα το ελληνικό τραγούδι.Η ερώτηση, απευθυνόμενη στους τρεις αρμόδιους υπουργούς, Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών και Πολιτισμού, κατατέθηκε στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη.

Από την πλευρά του, ο Γ. Παπαντωνίου, ρίχνοντας το μπαλάκι στα δύο άλλα (πλην του δικού του) υπουργεία, δηλώνει ότι "αρμόδια να απαντήσουν είναι τα συνερωτώμενα υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού".Αναρμόδιος ως προς το θέμα - παρόλο που στην ερώτηση γίνεται λόγος και για το ποια μέτρα θα ληφθούν για την ενίσχυση νέων δημιουργών, ερμηνευτών και μουσικών - δηλώνει και στη δική του απάντηση ο (πρώην πλέον) υπουργός Πολιτισμού.

Ο Θ. Μικρούτσικος στην απάντησή του υποστήριζε ότι "πράττει το καλύτερο για τη διασφάλιση των συμφερόντων των Ελλήνων δημιουργών" και υπερθεμάτιζε της πολιτικής και των θεσμών του, της "άριστης" συνεργασίας του με τα "συλλογικά όργανα των καλλιτεχνών", αλλά και της ιδιωτικοποίησης των Κρατικών Σκηνών, που κατά τον (πρώην) υπουργό "δεν έγινε" (!), καθώς "...η ευελιξία και απλούστευση και επιτάχυνση των εσωτερικών διαδικασιών, ήταν η μόνη αλλαγή στην εσωτερική μόνο λειτουργία τους".

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Δημ. Γεωργακόπουλος, από την πλευρά του, έκανε λόγο για "καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και μάλιστα μαχητών (σ.σ. με προσφυγή στη Δικαιοσύνη), που ανταποκρίνονται στα δεδομένα της κοινής πείρας και θεσπίζονται κατά τρόπο γενικό και απρόσωπο".Οι οξείες, πάντως, αντιδράσεις του κλάδου των τραγουδιστών ως προς τον τρόπο φορολόγησης φαίνεται ότι τον ανάγκασαν να δηλώσει στην απάντησή του ότι "οι προτάσεις των καλλιτεχνών ή των τραγουδιστών των κέντρων διασκέδασης σχετικά με τον τρόπο φορολογίας των εισοδημάτων τους με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια μελετώνται από το υπουργείο Οικονομικών".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μάρτυρας διαψεύδει την 35χρονη (2008-01-09 00:00:00.0)
Ιδιώτης "πολιτιστικός σύμβουλος" (1996-06-27 00:00:00.0)
Αλλαγές - "μπαλώματα" στο ισχύον καθεστώς (1996-02-02 00:00:00.0)
Η φορολογία εισοδημάτων από βρεφονηπιακούς σταθμούς (1996-01-16 00:00:00.0)
Στοιχεία για "υπονόμευση" του αγώνα των αγροτών (1995-03-22 00:00:00.0)
Ακαρπη η συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών (1995-02-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ