Πέμπτη 16 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ - ΠΩΛΗΤΕΣ ΛΑ+ΔΚΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
Ακαρπη η συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών

Στα φορολογικά αιτήματά τους πήραν την απάντηση ότι θα εφαρμοστεί κανονικά η νομοθεσία

Ακαρπη απέβη η συνάντηση που είχαν χτες οι εκπρόσωποι των παραγωγών αγροτικών προϊόντων, που πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές με τον υφυπουργό Οικονομικών, Δ. Γεωργακόπουλο,στα πλαίσια της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν οι πρώτοι, διαμαρτυρόμενοι για το καθεστώς φορολόγησης που τους επιβάλλει η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των παραγωγών, με το ισχύον καθεστώς φορολογούνται τρεις φορές, αφού καλούνται να καταβάλλουν: το φόρο που τούς αντιστοιχεί βάσει των "αντικειμενικών" κριτηρίων, το φόρο επιτηδεύματος των 100.000 δραχμών, επιπλέον φόρο με το περιβόητο "κλείσιμο" των φορολογικών υποθέσεων.

Τα παραπάνω αιτήματα των παραγωγών - πωλητών λαϊκών αγορών δε βρήκαν ανταπόκριση από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, αφού ο Δ. Γεωργακόπουλος κατά τη συνάντηση επανέλαβε ότι θα εφαρμοστεί κανονικά ο νόμος και περιορίστηκε στην υπόσχεση ότι θα εξετάσει τα ζητήματα αυτά εντός του Μάρτη.

Στο μεταξύ, ανακοινώσεις σχετικές με το καθεστώς που διέπει τη λειτουργία των λαϊκών αγορών και γενικότερα την αγορά, αναμένεται να κάνει σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εμπορίου, στα πλαίσια προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου. Ας σημειωθεί ότι, δεδομένης της εμμονής που δείχνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης των τιμών, τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν, θα περιορίζονται σε ζητήματα οργανωτικού χαρακτήρα, σχετικά με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Εμπορίου, καθώς και στην αυστηρότητα των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία κυρώσεων σε περιπτώσεις αγορανομικών παραβάσεων. Τέλος, η ηγεσία του υπουργείου αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση αγορανομικής διάταξης, με την οποία θα... υποχρεώνει τις βιομηχανίες να ενημερώνουν το υπουργείο 10 μέρες νωρίτερα, για τις ανατιμήσεις που επιθυμούν να επιβάλλουν!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ