Πέμπτη 16 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εισαγγελέας στο γραφείο του πρωθυπουργού!

Ποινική δίωξη για "παράβαση καθήκοντος" εις βάρος της υπαλλήλου του πρωθυπουργικού γραφείου, Τέτης Γεωργαντοπούλου, για τις παράλληλες δραστηριότητες που είχε αναπτύξει

Ανθρωπος του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος διώκεται ποινικά για "παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση" και ήδη την υπόθεση έχει αναλάβει να διερευνήσει η 5η πταισματοδίκης Αθηνών. Πρόκειται για την Τέτη Γεωργαντοπούλου,έμμισθη υπάλληλο του γραφείου του Α. Παπανδρέου, σε βάρος της οποίας άσκησε ποινική δίωξη η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με την κατηγορία της παράβασης του νόμου 1299/82.

Σύμφωνα με το νόμο αυτό, οι υπάλληλοι του πρωθυπουργικού γραφείου απαγορεύεται να αναπτύσσουν άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες πέραν της συγκεκριμένης που έχουν αναλάβει. Ομως, η εν λόγω υπάλληλος εργαζόταν για λογαριασμό διαφημιστικής εταιρίας, που διατηρεί με το σύζυγό της και "έκλεινε δουλιές" με διάφορους Οργανισμούς για την καταχώριση διαφημίσεων. Κυρίως, "συνεργαζόταν" με την Εθνική Τράπεζα και μαζί της υπέγραφε συμβάσεις.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά από σχετικά δημοσιεύματα της εφημερίδας "Αυριανή" τον Νοέμβρη του 1994. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε αυτεπαγγέλτως προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των δημοσιευμάτων. Μετά την ολοκλήρωσή της και εφόσον εξακριβώθηκε ότι οι καταγγελίες ευσταθούσαν, ο αρμόδιος εισαγγελέας προχώρησε στην ποινική δίωξη της υπαλλήλου, με παράλληλη γνωστοποίηση της ενέργειάς του στο υπουργείο Προεδρίας, στο οποίο υπάγεται εργασιακά το έμμισθο προσωπικό του γραφείου του πρωθυπουργού.

Στο στάδιο της προανάκρισης, θα κληθούν από την πταισματοδίκη για να καταθέσουν ως μάρτυρες άτομα που σχετίζονται με την κατηγορουμένη, καθώς και ο εκδότης της "Αυριανής" Γ. Κουρής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ