Πέμπτη 16 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανελλαδική κινητοποίηση στις 27 Φλεβάρη

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αποφάσισε κινητοποιήσεις σε όλες τις καπνοπαραγωγικές περιοχές

Με συντονισμένες κινητοποιήσεις, στις 27 Φλεβάρη, σε όλες τις καπνοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, οι καπνοπαραγωγοί θα δώσουν δυναμική απάντηση στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.Στην απόφαση για πανελλαδική κινητοποίηση κατέληξαν χτες - σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ελασσόνας - εκπρόσωποι από Τοπικές Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα των καπνοπαραγωγών και αγροτικές οργανώσεις από καπνοπαραγωγικές περιοχές της χώρας. Ταυτόχρονα εκλέχτηκε Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα - στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τους καπνοπαραγωγικούς νομούς - που θα συντονίζει τον αγώνα. Μιλώντας στην πανελλαδική σύσκεψη ο Γ. Παττάκης,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, υπογράμμισε ότι αν οι καπνοπαραγωγοί δεν ξεκινήσουν άμεσα δυναμικές κινητοποιήσεις και εφαρμοστούν τα νέα μέτρα της Κομισιόν, τότε οι 75.000 οικογένειές τους κινδυνεύουν άμεσα να βγουν από την παραγωγή. Επισήμανε την ανάγκη συντονισμού της πάλης κι ενημέρωσης όλων των αγροτών.

"Θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στη φεουδαρχία", είπε στην παρέμβασή του ο Τάσος Πασχαλιώτης,εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης και κάλεσε τους καπνοπαραγωγούς ενωμένοι ν' αντισταθούν στις επιθέσεις της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των καπνοβιομηχάνων.

Ο Ν. Καραμπάς και ο Γ. Κοτοπούλης,από την Αιτωλοακαρνανία, τόνισαν ότι στο Αγρίνιο όλοι είναι έτοιμοι να μπουν δυναμικά στον αγώνα.

Ο Γ. Καλούδης και ο Γ. Πίσαρης,από το Ροδολίβος Σερρών, υπογράμμισαν ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να βγουν οι καπνοπαραγωγοί στους δρόμους.

Ο Ζ. Ζιάρας,από την Κοζάνη, επισήμανε περισσότερο στην ανάγκη ενημέρωσης των αγροτών και στην ενεργοποίηση των συνεταιρισμών, σημειώνοντας ότι "αν δεν παλέψουμε συντονισμένα, θα μας διαλύσουν".

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας ανέφερε ότι οι έμποροι δίνουν από την τσέπη τους 2 - 30 δραχμές για κάθε κιλό καπνού τύπου "Βιρτζίνια" και δήλωσε ότι "όπως το '89 με τους αγώνες μας κερδίσαμε πολλά, έτσι και τώρα πρέπει ν' αγωνιστούμε".

Ο Χρ. Παπαστρεδιάδης,από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων, αναφέρθηκε στις ενημερωτικές συγκεντρώσεις που γίνονται σε καπνοχώρια του νομού και υποσχέθηκε ότι όπως και πέρσι, έτσι και φέτος οι καπνοπαραγωγοί της περιοχής θα πάρουν μαζικά και δυναμικά μέρος στην κινητοποίηση.

"Η Ελασσόνα είναι έτοιμη και για τις 27 Φλεβάρη. Κι όπως έδειξε η επιτυχία του σημερινού (χθεσινού) συλλαλητηρίου, είμαστε σε θέση να δώσουμε δυναμική, αγωνιστική απάντηση", είπε ο Μαρ. Μπουγάτσας από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα της Ελασσόνας.

Ο Αλ. Τσεμενίδης,από τον Λαγκαδά, υποσχέθηκε ότι θα γίνει ό,τι χρειάζεται για να κινητοποιηθούν οι καπνοπαραγωγοί της περιοχής του και ο Γ. Σκουφάς,από την Πιερία, επισημαίνοντας το "βαθύ ύπνο των κορυφαίων αγροτικών οργανώσεων της χώρας", υπογράμμισε ότι οι καπνοπαραγωγοί της Πιερίας δεν πρέπει να δεχτούν για μια ακόμη φορά να εξαπατηθούν (σ. σ. την Κυριακή θα βρίσκεται στη Λαμία ο Φλ. Κωνσταντίνου,υφυπουργός Γεωργίας, ο οποίος αναμένεται να δώσει πάλι υποσχέσεις), αλλά να βγουν δυναμικά στον αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ