Πέμπτη 16 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανορθόδοξη έξοδος απ' την Αστυνομία

Ηρωική έξοδο απ' την Αστυνομία επιχείρησε αστυνομικός, προκαλώντας σε βάρος του πειθαρχική διαδικασία. Ετσι φόρεσε τη στολή του αστυνομικού και επικαλούμενος το χαμηλό του μισθό, έκανε το λαχειοπώλη. Το εγχείρημά του αυτό το συνόδευσε με δηλώσεις εναντίον του πρωθυπουργού και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που μεταδόθηκαν μάλιστα και από τηλεοπτικό σταθμό. Ηδη δόθηκε εντολή να κινηθεί σε βάρος του η πειθαρχική διαδικασία.

Το περιστατικό συνέβη χτες το πρωί στο 186 χιλιόμετρο του Εθνικού δρόμου Αθήνας - Λαμίας, με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Παναγιώτη Κοκκίνη, υποδιοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας. Ο αστυνόμος φορούσε τη στολή του και κίνησε την περιέργεια των πολιτών, όταν τον είδαν να πουλάει λαχεία. Κάποιοι τηλεφώνησαν στην Αστυνομία και κάποιοι άλλοι ειδοποίησαν τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, το οποίο έσπευσε να καλύψει το θέαμα. Ο αστυνόμος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι κάνει το λαχειοπώλη για να ζήσει - παίρνει 250.000 δραχμές το μήνα. Εκανε όμως και φαιδρές δηλώσεις. Οτι δηλαδή θέλει να βοηθήσει τον πρωθυπουργό για τη βίλα του και τον Μ. Εβερτ για να τρώει μακαρονάδες. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους προϊσταμένους τους, οι οποίοι διέταξαν τη διεξαγωγή ΕΔΕ.

Η γυναίκα του αστυνόμου είναι μικροβιολόγος και στη φορολογική της δήλωση περιλάμβανε εισόδημα 15 εκ. δραχμών. Ο ίδιος ο αστυνομικός θα ασχοληθεί με την ιχθυοκαλλιέργεια. Αν υπέβαλε παραίτηση, δε θα έπαιρνε σύνταξη, ενώ με την πειθαρχική διαδικασία θα πάρει σύνταξη 120.000 δραχμές. Το τελευταίο διάστημα το μισθολόγιο των αστυνομικών ήταν στην επικαιρότητα, κυρίως με πρωτοβουλία της Ενωσης Αξιωματικών ΕΛ. ΑΣ., η οποία προειδοποιούσε την ηγεσία του υπουργείου ότι αν δε μεριμνήσει για τη βελτίωση των οικονομικών των αστυνομικών, θα αντιμετωπίσει απρόβλεπτες και πιθανώς ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Υπενθυμίζουμε πάντως ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σε ανύποπτο χρόνο είχε δηλώσει ότι τα οικονομικά των αστυνομικών δεν είναι από τα χειρότερα σε σύγκριση με τους μισθούς των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα. Είναι επίσης γνωστό ότι πολλοί αστυνομικοί αναγκάζονται να ετεροαπασχολούνται για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Οι μηνιαίοι μισθοί των αστυνομικών κυμαίνονται από 120.000 δραχμές (αστυφύλακες) μέχρι 400.000 (αντιστράτηγοι, αρχηγός).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ