Πέμπτη 16 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντίθετοι με τον πλειστηριασμό της ΑΤΕ

Να κρατήσουν σε συνεταιριστικά χέρια το Σπορελουργείο "Συνεταιριστικές Βιομηχανίες Θεσσαλίας ΑΕ" που βρίσκεται στην περιοχή των Φαρσάλων, παλεύουν οι Συνεταιριστικές Ενώσεις της Θεσσαλίας.

Αυτό που ζητούν, είναι να αποτραπεί ο πλειστηριασμός της βιομηχανίας, που προωθεί η ΑΤΕ, για να την "εξυγιάνει" από τα χρέη, και να τη ρίξει στην αγκαλιά των ιδιωτών. Το θέμα αυτό έθεσαν χτες εκπρόσωποι της διοίκησης της εταιρίας και των εννιά Ενώσεων - Μετόχων της Θεσσαλίας που συναντήθηκαν με τον υπουργό Γεωργίας Γ. Μωραφιτη, παρουσία βουλευτών, χωρίς όμως να λάβουν συγκεκριμένη δέσμευση σχετικά. Ο υπουργός Γεωργίας τους είπε ότι θα δει το θέμα και τόνισε ότι ανήκει πρωτίστως στη δικαιοδοσία της ΑΤΕ. Οι συνεταιριστές υποστήριξαν πως για τα χρέη που συσσωρεύτηκαν δεν ευθύνεται η βιομηχανία, η οποία μάλιστα είναι κερδοφόρα, αλλά η ΑΤΕ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, που ήταν παρών στη συνάντηση, τάχθηκε στο πλευρό των συνεταιριστών της Θεσσαλίας, δηλώνοντας πως η ενέργεια αυτή της ΑΤΕ δημιουργεί τον κίνδυνο να οδηγήσει στην απώλεια ενός μεγάλου βιομηχανικού συγκροτήματος από τις συνεταιριστικές Οργανώσεις της Θεσσαλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ