Πέμπτη 25 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φεστιβάλ Κασσάνδρας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (της ανταποκρίτριάς μας) .-

Συντεταγμένα σε πορεία αναβάθμισης μπαίνει από φέτος το Φεστιβάλ Κασσάνδρας Χαλκιδικής,με στόχο την ανάδειξή του σε κεντρικό πόλο συσπείρωσης όλων των πολιτιστικών φορέων της περιοχής, σε χώρο έκφρασης σημαντικών καλλιτεχνικών ανησυχιών και ποιοτικών καλλιτεχνικών γεγονότων.

Το Φεστιβάλ Κασσάνδρας συμπλήρωσε τρία χρόνια "ζωής". Η προσπάθεια των δήμων και κοινοτήτων του Νομού Χαλκιδικής να δημιουργήσουν αυτό τον πολιτιστικό Οργανισμό και να τον καθιερώσουν ως αξιόλογο πολιτιστικό θεσμό, με σημεία εκκίνησης τις κοινωνικές και πολιτισμικές αναφορές του σήμερα και του χτες, δείχνει, σταδιακά, να αγκαλιάζεται από όλο και περισσότερους πολίτες αυτού του ιστορικού τόπου. Μέσα από μια πορεία αναζήτησης, που χαρακτηρίστηκε από παρεκκλίσεις και πισωγυρίσματα, φαίνεται να αρχίζει να βρίσκει το δρόμο του. Οπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Φεστιβάλ, Δ. Μπάρης, "η διοίκηση του Οργανισμού πιστεύει ότι μπορεί να δικαιώσει την ανταπόκριση του κοινού. Και αυτό θα γίνει με μια διέξοδο πολιτιστικής πολιτικής, όχι μόνο αναπαραγωγής σημαντικών καλλιτεχνικών δρώμενων, αλλά και παραγωγής πολιτισμού και κουλτούρας".

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Φεστιβάλ, ηθοποιός Γιώργος Μουστάκας,μιλώντας στο "Ρ" για τους στόχους και τις φετινές δραστηριότητες του Φεστιβάλ, τόνισε: "Θα επιδιώξουμε τον εξακτινισμό του σε επίπεδο νομού. Επιχειρούμε την ποιοτική στροφή και τη διεθνοποίησή του, μέσα από ένα πειραματικό χαρακτήρα. Θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τις αρχαιότητες της Χαλκιδικής, παράλληλα και την ντόπια κουλτούρα. Προγραμματίζουμε μια σειρά από ντόπιες και διεθνείς ημερίδες με θέματα όπως "αυταρχισμός και Τέχνη", "Νεολαία και Ναρκωτικά", "Τουρισμός και Πολιτιστική Υποβάθμιση". Ελπίζουμε πως η προσπάθεια των δήμων και κοινοτήτων της Χαλκιδικής θα βρει τη στήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και συνολικά της πολιτείας. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτός ο νομός, εκτός από τον αρχαία ιστορία και τον Αριστοτέλη, σημάδεψε με ανεξίτηλο μελάνι και τη σύγχρονη ιστορία του εργατικού κινήματος, με τους αγώνες και τις μεγάλες απεργίες των μεταλλωρύχων".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εγκαίνια για το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας (2024-04-16 00:00:00.0)
Παρουσίαση του προγράμματος καλοκαιρινών εκδηλώσεων (2020-06-16 00:00:00.0)
Πολιτισμός - εργαλείο της κερδοφορίας του κεφαλαίου και ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ (2010-01-17 00:00:00.0)
«Με τον Πολιτισμό ν' ανοίξουμε δρόμους» (2008-06-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-08-12 00:00:00.0)
Αστικός «κοσμοπολιτισμός» και ακριβός τουρισμός (2007-03-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ