Παρασκευή 26 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εξιχνιάστηκε φρικιαστικό έγκλημα

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας 22χρονος σκότωσε και διαμέλισε την 29χρονη, που βρέθηκε στο Σχηματάρι πριν τρεις μήνες

"Ενιωθε άλλος άνθρωπος"... όταν έσφιγγε με τα χέρια του ή με σχοινί το λαιμό των θυμάτων του. Αυτό υποστήριξε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν ο 22χρονος Αντώνης Δαγλής από τη Νίκαια, που κατηγορείται για το φόνο δυο γυναικών και τον τραυματισμό άλλων οκτώ.

Ο δράστης, που - σύμφωνα με την Αστυνομία - ομολόγησε τις πράξεις του, ήταν σεσημασμένος για αποπλάνηση ανηλίκου και παράνομη οπλοφορία και είχε "αδυναμία" στις ιερόδουλες. Τα βράδια επιβίβαζε στο φορτηγάκι του, το οποίο στην καρότσα είχε κρεβάτι, ιερόδουλες από τις "πιάτσες" και κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης τις στραγγάλιζε ή προσπαθούσε να τις πνίξει και μετά τις λήστευε. Με αυτό τον τρόπο δολοφόνησε την 29χρονη Ελένη Παναγιωτοπούλου και την 26χρονη Αθηνά Λαζάρου. Οι άνδρες του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής έφτασαν στα ίχνη του μετά από καταγγελίες δυο ιεροδούλων που έδωσαν την περιγραφή του στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης πέρσι στις 28 Οκτώβρη επιβίβασε την Ε. Παναγιωτοπούλου, και την οδήγησε σε πάρκινγκ της οδού Χ. Τρικούπη, όπου κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής την έπνιξε με τα χέρια του. Στη συνέχεια οδήγησε το όχημά του μέχρι τα διόδια του Σχηματαρίου, όπου τεμάχισε το πτώμα της με σιδεροπρίονο. Τοποθέτησε τα κομμάτια σε σακούλες που τις πέταξε στη θάλασσα στο 136ο χιλιόμετρο της Εθνικής Αθήνας - Λαμίας. Από τα προσωπικά είδη του θύματος κράτησε ένα σταυρό που βρέθηκε μέσα στο φορτηγάκι του.

Στις 25 Δεκέμβρη του 1995 δολοφόνησε την Α. Λαζάρου. Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι η ιερόδουλος τον προσέβαλε, του επιτέθηκε με σπρέι και γι' αυτό τη στραγγάλισε. Μετά το φόνο, όμως, δεν παρέλειψε να πάρει τα χρήματα από το τσαντάκι της και πέταξε το πτώμα της στην οδό Ορφέως, στο Βοτανικό.

Αλλες οκτώ ιερόδουλες δοκίμασαν στο λαιμό τους τα χέρια ή το σχοινί του Α. Δαγλή. Σε όλες τις περιπτώσεις ο δράστης λήστεψε τα θύματά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ