Κυριακή 28 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προπαγάνδα "εξουδετέρωσης" των αγώνων

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι αυτή η κυβέρνηση έχει αναλάβει να προχωρήσει "ένα βήμα πιο μπροστά" στην εφαρμογή της νεοσυντηρητικής πολιτικής που υποστηρίζουν τα κόμματα του δικομματισμού και οι γνωστές παραφυάδες του.

Ο "εκσυγχρονιστής" Κ. Σημίτης, με την απλόχερη υποστήριξη όλων των παραγόντων της οικονομικής ολιγαρχίας, "πρέπει" να κλείσει μια σειρά "εκκρεμότητες", τόσο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής όσο και στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων, της δραστικής περικοπής των κοινωνικών δαπανών κ. α.

Δε χωρά αμφιβολία ότι θα επιχειρήσει να εφαρμόσει μια σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, κάτω από το μανδύα του "εκσυγχρονισμού".

Ακριβώς επειδή πρόκειται να εφαρμόσει αυτή την πολιτική με γρήγορους, μάλιστα, και αποφασιστικούς ρυθμούς, προσπαθεί να αποφύγει τις "κοινωνικές εκρήξεις", οι οποίες θα του "χαλούσαν τη σούπα". Στα πλαίσια αυτά έχει ξεκινήσει μια καλά οργανωμένη προπαγανδιστική εκστρατεία, της οποίας βασικός στόχος είναι να καλλιεργήσει αυταπάτες στα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν περισσότερο, όπως οι συνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι, οι άνεργοι κ. ά. Είναι φανερό ότι θέλουν να εξουδετερώσουν τις δυναμικές αντιδράσεις αυτών των λαϊκών στρωμάτων, που μπορεί να προεξοφληθεί ότι θα 'ρθουν σύντομα, λόγω της οξύτητας των προβλημάτων.

Είναι πιθανό αυτές οι "προσδοκίες" να ενισχυθούν με γενικόλογες υποσχέσεις από την αυριανή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Ματαιοπονούν όμως, γιατί οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει ΠΑΣΟΚ και γνωρίζουν ακόμα καλύτερα πού αποβλέπουν τα διάφορα προπαγανδιστικά τρικάκια των στελεχών του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ