Κυριακή 28 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΛΙΔΟΡΑΜΑ

ΑΡΝΗΤΙΚΗ και επιζήμια, για τη χώρα μας, χαρακτηρίζει η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, τόσο την αμερικανική πολιτική στα Βαλκάνια, όσο και την αντίστοιχη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το γεγονός αυτό αποκαλύπτει έρευνα της κοινής γνώμης, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία ΔΗΜΕΛ στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας, στο χρονικό διάστημα 8 έως 12 Γενάρη. Είναι χαρακτηριστικό πως περίπου οι δύο στους τρεις ερωτηθέντες (63,70%) χαρακτηρίζουν αρνητική ή μάλλον αρνητική την αμερικανική πολιτική στα Βαλκάνια, ενώ συνολικά θετική (θετική και μάλλον θετική) μόνο ένας στους τέσσερις (σελίδες 6 - 7).

Η ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ των βιομηχάνων κλιμακώνεται. Η πορεία των διαπραγματεύσεων για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Με περισσότερη ενημέρωση... απαντά στις προκλήσεις η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αλλά Εργατικά Κέντρα και συνδικάτα προχωρούν σε κινητοποιήσεις, συντονισμό και ανάπτυξη του αγώνα (σελίδα 15).

ΑΠΙΘΑΝΕΣ ιστορίες φοροδιαφυγής. Οι Εταιρίες Αμοιβαίων Κεφαλαίων νομοθετούν για τον τρόπο φοροδιαφυγής τους. Το υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί, εκ του μακρόθεν και με μακάρια ψυχραιμία, φοροδιαφεύγοντα κεφάλαια ύψους 2,5 τρισ. δραχμών! Ιστορίες καθημερινής τρέλας ή πώς οδηγούμαστε στην κοινωνική βαρβαρότητα του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού(σελίδα 13).

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ και εργασιακές σχέσεις. Η εποχή της πληροφορικής υψηλής τεχνολογίας βρίσκεται μπροστά μας. Πού θα οδηγήσει η άφιξή της (σελίδα 12);

ΕΦΟΔΟΣ σε ό,τι δημόσιο και κοινωνικό. Τι προβλέπει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις 52 δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς, που είναι έτοιμο για προώθηση στη Βουλή. Υπουλο χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση(σελίδα 16).

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΡΙΑ.Στην "προκρούστεια κλίνη" τα εργατικά δικαιώματα. Τα πάντα καθορίζονται από την "τσέπη" των εμπόρων της υγείας. Μέσα σ' ένα πολυδαίδαλο σχήμα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας προσπαθεί να αναπτύξει τη δράση υπέρ των εργαζομένων (σελίδα 14) .

ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ.Και μετά το σακάτεμα, τι; Χιλιάδες εργάτες ανεβαίνουν καθημερινά το δικό τους Γολγοθά. Σημείο εκκίνησης η ώρα του εργατικού ατυχήματος (σελίδες 24 - 25).

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.Ελπίδα και αναμονή. Συνέντευξη με τον βουλευτή του ΚΚΕ, Δήμο Κουμπούρη, που ήταν ένας από τους διεθνείς παρατηρητές στις πρώτες παλαιστινιακές εκλογές (σελίδες 46 - 47).

Β. Ι. ΛΕΝΙΝ.Αθάνατη κληρονομιά. Αυτές τις μέρες στη Μόσχα διοργανώθηκαν μια σειρά από εκδηλώσεις μνήμης, τιμής και υπόσχεσης αγώνα στον μεγάλο επαναστάτη (44 - 45).

ΟΥΓΓΑΡΙΑ.Στα χέρια των ξένων μονοπωλίων. Η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων στην Ουγγαρία, που οδηγεί στην καταλήστευση της χώρας και του λαού (σελίδα 45).

ΜΝΗΜΕΣ ΕΝΟΣ ΑΙΩΝΑ.Συζήτηση με τον Δημήτρη Πιστιόλα, συλλέκτη κινηματογραφικών μηχανών. Σ' ένα υπόγειο, κοντά στην Πλατεία Βικτωρίας, στο "Μίνι Μουσείο Λιμιέρ", όπως το ονομάζει ο ίδιος, έχει συγκεντρώσει 200 κινηματογραφικές μηχανές όλων των ειδών, μοναδικά κομμάτια που ζωντανεύουν την ιστορία του κινηματογράφου από το 1900 μέχρι σήμερα (σελίδα 17).

ΤΟ "ΜΟΝΟΠΑΤΙ" που πάει στους ανθρώπους. Συζήτηση με τον σκηνοθέτη και συγγραφέα, Γιώργο Μιχαηλίδη, με αφορμή την έκδοση του νέου του μυθιστορήματος με τίτλο "Λάμδα" (σελίδα 19).

ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Τι περιλαμβάνει ο φάκελος για τη συμμετοχή του Αγίου Ορους στις εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας (σελίδα 20).

Ο ΚΟΣΜΟΣ σε εικόνες. "Εικόνες, λοιπόν, ανάμεσα στο τραπέζι της οικογένειας και στο λίκνο της νέας ζωής. Εικόνες στα πρώτα βήματα...". Γράφει ο καθηγητής Γ. Χ. Χουρμουζιάδης (σελίδα 18).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση για την προσφορά της Τσαριτσάνης στην ΕΑΜική Αντίσταση και στον ΔΣΕ (2023-03-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2001-07-25 00:00:00.0)
ΑΝΑΓΓΕΛΤΙΚΑ (1999-06-20 00:00:00.0)
ΑΝΑΓΓΕΛΤΙΚΑ (1998-11-29 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1997-06-29 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1995-04-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ