Παρασκευή 2 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μαγεία, μποέμ και λυκάνθρωποι

Ενα θρίλερ βρετανικής παραγωγής, που παρουσιάζει η ΕΤ-3 στη 01.00 με τίτλο "Ενας λυκάνθρωπος στο Λονδίνο" του Τζον Λάντις, κρατά το ενδιαφέρον του θεατή απόψε το βράδυ. Πρόκειται για ταινία τρόμου, που αφηγείται την εξής απίθανη ιστορία. Δυο Αμερικανοί σπουδαστές, ο Ντέιβντ και ο Τζακ δέχονται την άγρια επίθεση ενός παράξενου ζώου και τραυματίζονται. Είναι ένα βροχερό βράδυ στα βαλτοτόπια της Βόρειας Αγγλίας, όταν συμβαίνει αυτό το δυσάρεστο γεγονός. Ο Τζακ πεθαίνει και ύστερα από τρεις βδομάδες επιστρέφει στη Γη, για να προειδοποιήσει το φίλο του πως αυτό που τους επιτέθηκε ήταν λυκάνθρωπος κι ότι τώρα ο Ντέιβιντ έχει γίνει ο τελευταίος των λυκανθρώπων. Η ταινία τιμήθηκε με Οσκαρ. Με τον Ντέιβιντ Νιούτον.

Από την ΕΤ-1 στις 22.00 "Μαγεμένος Απρίλης" του Μάικ Νιούελ

Πρόκειται για ταινία αγγλικής παραγωγής του 1992 με την εξαιρετική ηθοποιό Μιράντα Ρίτσαρτσον. Η ιστορία έχει κάπως έτσι: Στην περίοδο αμέσως μετά το τέλος του Α Παγκοσμίου Πολέμου, τέσσερις Αγγλίδες νοικιάζουν για το μήνα Απρίλη έναν πύργο στην Τοσκάνη. Το τοπίο που μεταμορφώνεται μαγευτικά καθώς μπαίνει η άνοιξη, καταφέρνει τελικά να επηρεάσει θετικά τη ζωή τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών τους. Πλάι στη Μιράντα Ρίτσαρτσον η Τζόαν Πλουράιτ και η Πόλι Γουέκερ.

Από την ΕΤ-2 στη 01.00 "Μποέμικη ζωή" του Ακι Καουρισμάκι.

Μια καυστική μελαγχολική κομεντί βασισμένη στη μελοδραματική νουβέλα του Ανρί Μίργκερ "Σκηνές από τη ζωή των Μποέμ" αφηγείται τη ζωή ενός Αλβανού ζωγράφου, ενός Ιρλανδού μουσικού κι ενός Γάλλου συγγραφέα σ' ένα κρύο φτωχικό σπίτι, που ζουν, εργάζονται, δημιουργούν και τελικά ερωτεύονται δυο νεαρές φτωχές επαρχιωτοπούλες που παλεύουν να επιβιώσουν στο σύγχρονο, άφιλο, σκληρό και απρόσωπο αλλά τόσο απαιτητικό Παρίσι. Με τους: Μάτι Πελόντια και Ανταρέ Γουίλμς.

Από το STAR στη 01.30 "Τουρνουά θανάτου" του Νικ Καστλ.

Μια ομάδα φοιτητών του κολεγίου παίζει ένα περίεργο και επικίνδυνο παιχνίδι ρόλων με ψεύτικα όπλα. Οταν, όμως κάποιος από αυτούς που έχει ψυχολογικά προβλήματα αποφασίζει να αντικαταστήσει τα ψεύτικα όπλα με αληθινά το παιχνίδι μετατρέπεται σε τραγωδία θανάτου και τρόμου. Μια από τις πολλές ταινίες τρόμου, που γυρίστηκαν την περασμένη δεκαετία. Μια ταινία μέτρια που βλέπεται όμως, αν, φυσικά, μας πιάσει αϋπνία... Με τον Ρόμπερτ Καραντάιν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ