Παρασκευή 2 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μετά... μουσικής και θεάτρου

Το πρώτο ελεύθερο επιχορηγούμενο θεατρικό σχήμα της Κύπρου με συνεχή παρουσία και δράση πάνω από 14 χρόνια, το "Σατιρικό Θέατρο" Λευκωσίας βρίσκεται στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του "Ανοιχτού Θεάτρου" του Γιώργου Μιχαηλίδη,για να δώσει παραστάσεις σε αυτό, με το έργο του Αντρέα Κουκίδη "Λήδρας και Ρηγαίνης".Το "Σατιρικό Θέατρο" είναι η συνέχεια του "Νέου Θεάτρου",που ίδρυσε το 1983 ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης,ο οποίος πέθανε στα 52 του χρόνια. Το έργο πραγματεύεται μια από τις πιο δραματικές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου. Η σκηνοθεσία είναι του Πολύκαρπου Πολυκάρπου,τα σκηνικά του Μίκη Λοϊζου,τα κοστούμια του Κώστα Καυκαρίδη και η μουσική επιμέλεια του Νεάρχου Γεωργιάδη.Παίζουν: Πόπη Αβραάμ, Μαριάννα Καυκαρίδου, Θάνος Πεττεμερίδης, Σπύρος Νικολάου, Χρίστος Ζάνος, Χάρης Πισίας, Νεοκλής Νεοκλέους.Σήμερα και αύριο θα δοθούν οι τελευταίες παραστάσεις.

  • Το "Θέατρο χωρίς σύνορα" κάνει πρεμιέρα, σήμερα, στο θέατρο "Αναλυτή",με το έργο του Στρίντμπεργκ "Δεσποινίς Τζούλια",που ανεβαίνει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, σε σκηνοθεσία Γιώργου Εμιρζά.Η μετάφραση και διασκευή είναι του Γιώργου Μανταρόπουλου,τα κοστούμια της Μπιάνκα Νικολαρέιζη και η επιμέλεια του χώρου της Δήμητρας Παναγοπούλου.Το τραγούδι είναι του Στέφανου Δεκεριάν.Στο ρόλο της Τζούλια η Ολίνα Ξενοπούλου,του Ζαν ο Νίκος Γεωργάκης και της Κριστίν η Κωνσταντίνα Χριστοφορίδου.Τα χορευτικά ιντερμέδια χορογράφησε ο Κοσμάς Κοσμίδης και χορεύουν: Αντώνης Κουρούτης και Μελίνα Κοροβίλα.
  • Και ο "Πατέρας" του Στρίντμπεργκ συνεχίζει, στο Θέατρο "Αλκυονίς".Η μετάφραση και απόδοση είναι του Νίκου Γκάτσου,η σκηνοθεσία και τα κοστούμια του Γιώργου Μεσσάλα.Παίζουν: Γιώργος Μεσσάλας, Ντένη Θεμελή,κ. ά. Συνεχίζονται, επίσης, και οι παραστάσεις της παιδικής σκηνής με το έργο "Τομ Σόγιερ" του Μακ Τουέιν.
Μουσικές επιλογές

Την τέταρτη και τελευταία συναυλία του δίνει ο Κώστας Παυλίδης απόψε (10μ.μ.) στο "Τσάι στη Σαχάρα" (Λαοδικείας 18) με τραγούδια από τον πρώτο του δίσκο "Καράβι Καρδιά", από συμμετοχές του σε δίσκους γνωστών μουσικών δημιουργών, αλλά και ανατολίτικα και τσιγγάνικα τραγούδια.

Στο "Ρόδον",σήμερα και αύριο, εμφανίζονται οι Βέλγοι "Ντέους".

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου από σήμερα (μέχρι 11/5) τραγουδά στις "Γραμμές" (Κωνσταντινουπόλεως 111, Βοτανικός - Γκάζι), ο Φάνης Μεζίνης συνεχίζει τις εμφανίσεις του στο "ΖΟΟΜ", ενώ οι Διονύσης Σαββόπουλος και Βασίλης Παπακωνσταντίνου προσκαλούν τους πολυπληθείς φίλους της μουσικής τους στη "Σφεντόνα" της Αλεξάνδρας, όπου από σήμερα (10.30μ.μ.) δίνουν κάποιες ακόμη παραστάσεις.

Στο μουσικό σπίτι "Δίαυλος" (Δράκου 9, Κουκάκι) απόψε το βράδυ ο Γιάννης Γλέζος ερμηνεύει μελοποιημένα από τον ίδιο ποιήματα των Λόρκα, Καβάφη, Καρυωτάκη, αλλά και τα "Τραγούδια της Εύας". Αύριο (11.30), στον ίδιο χώρο η Μαρίζα Κωχ τραγουδά κομμάτια σε ποίηση του Νίκου Καββαδία, τραγούδια του Β. Τσιτσάνη, αλλά και παραδοσιακά, νησιώτικα και σμυρναίικα. Την Κυριακή το μεσημέρι οι "Παίδες εν Καμίνω" τραγουδούν ρεμπέτικα και λαϊκά, ενώ το βράδυ της Κυριακής οι Δημήτρης Ντάσιος,Δήμητρα Φωτοπούλου και Τάκης Κωνσταντακόπουλος θα προσφέρουν ένα σεργιάνι στα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Καυτές νύχτες στο "Half Note" (Τριβωνιανού 17, Μετς), όπου από σήμερα και για μια βδομάδα φιλοξενείται η φλεγόμενη μα και σοβαρή μπλουζ μπάντα του Κάρλος Τζόνσον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ