Σάββατο 17 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χρωστήρας φιλίας

Εκθεση μελών του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας,πραγματοποιείται από τις 20 Μάη και για δέκα μέρες, στην Κωνσταντινούπολη. Τίτλος της "Ιστανμπούλ - Αθήνα 1997, πρόσωπο με πρόσωπο".Συμμετέχουν 15 Ελληνες και 15 Τούρκοι καλλιτέχνες. Οι Ελληνες καλλιτέχνες επιλέχτηκαν από το ΕΕΤΕ, μετά από ανοιχτή πρόσκληση και επιλογή από την Επιτροπή Κρίσης, ανάμεσα σε 75 υποψηφίους. Η έκθεση γίνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων που έχουν ήδη προγραμματιστεί, με σκοπό τη γνωριμία και συνεργασία των καλλιτεχνών από την Ελλάδα και την Τουρκία και την ανταλλαγή εμπειριών πάνω στη δουλιά τους.

Στα πλαίσια της ενδιαφέρουσας αυτής διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι με τη συμμετοχή Ελλήνων και Τούρκων δημιουργών και με θέμα: "Προβλήματα καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Ελλάδα και Τουρκία".Στο στρογγυλό τραπέζι θα παραστούν από την ελληνική πλευρά, εκτός από τους εκπροσώπους του ΕΕΤΕ (Εύα Μελά, Μιχάλης Παπαδάκης, Γιάννης Καρούσος - από το ΔΣ - και από τους εκθέτες η Δήμητρα Πανουργιά) και άλλοι καλλιτέχνες και εκθέτες που θα μεταβούν για το σκοπό αυτό στην Κωνσταντινούπολη.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αννα Γρηγόρα, Μαριλένα Ζαμπούρα, Στέφανος Ζαννής, Ελενα Ζαντρέικο, Ελένη Θεοφυλάκτου, Γιάννης Καδράς, Ελλη Κελεμένδρη, Βούλα Κερεκλίδου, Νικόλαος Κουλουμπρούκας, Λάζαρος Κωνσταντινίδης, Χρήστος Μέλλιος, Δήμητρα Πανουργιά, Νίκη Ρουμπέσκου, Σοφία Τούντα και Αλίκη Χατζή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ